Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyšetrovateľka Santusová obvinila policajného prezidenta, že zavádza a zakrýva svoje protiprávne konanie

.sita .slovensko

Uviedla to v liste, ktorý adresovala prezidentke SR Zuzane Čaputovej, predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi, predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi, niektorým poslancom Národnej rady SR (NR SR) a členom Výboru pre obranu a bezpečnosť NR SR.

Vyšetrovateľka Santusová obvinila policajného prezidenta, že zavádza a zakrýva svoje protiprávne konanie SITA/Branislav Bibel

vyšetrovateľka Diana Santusová obvinila policajného prezidenta Petra Kovaříka zo zavádzania a zakrývania svojho protiprávneho konania. Uviedla to v liste, o ktorom informovala televízia Joj na svojom portáli Noviny.sk. Otvorený list Santusová adresovala prezidentke SR Zuzane Čaputovej, predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi (OĽaNO), predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi (Sme rodina) a niektorým poslancom Národnej rady SR (NR SR) a členom Výboru pre obranu a bezpečnosť NR SR. Santusová sa na nich obracia z pozície bývalej vedúcej špecializovaného vyšetrovacieho tímu zriadeného v pôsobnosti Úradu inšpekčnej služby.

„Je zrejmé, že prezident Policajného zboru SR takýmto spôsobom len účelovo zakrýva svoje protiprávne konanie a zavádza verejnosť nepravdivými informáciami, keďže, ak by som tento pokyn mala pri schvaľovaní žiadosti mojím priamym nadriadeným, a to vedúcim oddelenia vyšetrovania skutočne porušiť, prečo bolo potrebné tento pokyn urgentným spôsobom v skrátenom pripomienkovom konaní meniť deň po vykonaní policajnej akcie s odôvodnením, že je potrebné zabezpečiť jednotný postup schvaľovania nasadenia určených policajtov tejto mobilnej zásahovej jednotky a zasielania žiadostí o nasadenie týchto policajtov,“ napísala Santusová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite