Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Protesty v Bratislave pokračovali aj vo štvrtok. Zasahovala polícia aj záchranné zložky

.tamara Antolová .slovensko

Dnes sú v Bratislave avizované dva protesty proti očkovaniu, testovaniu, pandemickým opatreniam, predstaviteľom vlády a parlamentu, proti prezidentke SR Zuzane Čaputovej i médiám.

Protesty v Bratislave pokračovali aj vo štvrtok. Zasahovala polícia aj záchranné zložky Daniel Antoni

situáciu na dnešných protestoch v Bratislave sme sledovali a článok pravidelne aktualizovali.

  • dnes sa konajú 2 protesty v Bratislave: pred Grasalkovičovým palácom a pred Úradom vlády SR na Námestí slobody,
  • protestujú proti očkovaniu, testovaniu, pandemickým opatreniam, predstaviteľom vlády a parlamentu, proti prezidentke SR Zuzane Čaputovej i médiám,
  • polícia musela proti blokácii ciest zasahovať,
  • zasahovala aj záchranná služba.

20:01 POLÍCIA: Počas štvrtkových protestov v hlavnom meste polícia zadržala a predviedla na policajné oddelenia celkovo tri osoby. Polícia zatiaľ nikoho neobvinila. Pre TASR to potvrdil Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Podľa informácií TASR medzi zadržanými by mal byť aj poslanec Národnej rady SR Marek Kotleba (ĽSNS). Aktuálne by sa malo voči nemu viesť priestupkové konanie. „V priebehu štvrtkového dňa boli v súvislosti s protestami predvedené na príslušné policajné oddelenia celkovo tri osoby. Obvinenie konkrétnym osobám vznesené nebolo,“ dodal Szeiff.

Daniel Antoni

18:54 MIKULEC: Činnosť polície počas štvrtkových protestných zhromaždení v Bratislave hodnotí minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) mimoriadne pozitívne. Uviedol to pre TASR s tým, že ďakuje policajtom za ich nasadenie.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave podľa slov ministra ešte v predstihu pred verejnými zhromaždeniami upozorňovalo osoby, ktoré využijú právo zhromažďovať sa, aby rátali počas zhromaždení zo strany polície s bezpečnostnými opatreniami.

17:00 BRATISLAVA: Mestská polícia Bratislava doteraz zaznamenala pre štvrtkové protesty v hlavnom meste len minimálne narušenie verejného poriadku. Situáciu naďalej monitoruje v spolupráci so štátnou políciou. Pre TASR to uviedla hovorkyňa bratislavskej mestskej polície Barbora Krajčovičová.

Na Námestí slobody mestská polícia riešila neoprávnené zabratie verejného priestranstva a na Hodžovom námestí zas nepovolenú hudobnú produkciu. „Obidva prípady boli odstúpené na ďalšie konanie príslušnej mestskej časti,“ spresnila Krajčovičová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite