Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šeliga chce, aby Kovařík prišiel vysvetliť postup polície na protestoch

.sita .slovensko

Rešpektovanie ústavného práva zhromažďovať sa nie je podľa poslanca Juraja Šeligu (Za ľudí) podmienené témou protestu, ale tým, či bol alebo nebol dodržaný zákon a ochrana verejného poriadku.

Šeliga chce, aby Kovařík prišiel vysvetliť postup polície na protestoch SITA/Kancelária Národnej rady SR

koaličný poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) požiadal predsedu branobezpečnostného výboru parlamentu Juraja Krúpu (OĽaNO), aby na najbližší výbor predvolal policajného prezidenta Petra Kovaříka za účelom vysvetlenia postupu polície pri protiočkovacom proteste v Bratislave zo štvrtku 29. júla a tiež jeho slov, že na takéto udalosti si treba zvykať. Ako ďalej napísal na sociálnej sieti, Národná rada SR v zmysle zákona o policajnom zbore kontroluje činnosť Policajného zboru. Poslanec preto očakáva, že policajný prezident poskytne poslancom zrozumiteľné a jasné vysvetlenie.

„Nepríde mi v poriadku, že občania musia osem hodín trpieť blokádu mesta, že je sanitke bránené v prejadze, že vodiči sú terčami atakov, že verbálne prejavy, ktoré sú spôsobilé na „výmenný lístok" k špecialistovi dostali prednosť pred ochranou práv bežných občanov, ktorí nechceli nič iné, ako ísť z alebo do práce, prípadne prejsť centrom mesta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite