Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

PROTEST: Zablokované ulice, ťažkoodenci, útoky na vodičov či médiá. Demonštranti plánujú v protestoch pokračovať

.tamara Antolová .slovensko

Protestujúci dav blokoval niekoľko ulíc v centre Bratislavy a napadli aj kameramana Hospodárskych novín. Polícia voči demonštrantom začala zasahovať po 8 hodinách. V protestoch plánujú demonštranti pokračovať.

PROTEST: Zablokované ulice, ťažkoodenci, útoky na vodičov či médiá. Demonštranti plánujú v protestoch pokračovať Boris Németh

situáciu v centre Bratislavy sledujeme online.

  • v Bratislave prebieha protest proti pandemickým opatreniam a novele zákona, ktorá zvýhodňuje očkovaných,
  • zablokovali niekoľko ulíc v centre Bratislavy,
  • pretestujúci začali útočiť aj na vodičov či na médiá,
  • protesty sú naplánované aj na ďalšie dni,
  • na miesto prišli aj ťažkoodenci.

Dnešný online z protestu v Bratislave sme ukončili. Ďakujeme, že nás čítate.

21:07 ZÁSAH POLÍCIE: Denník N zverejnil video zo zásahu polície proti demonštrantom.

20:43 POLÍCIA: Polícia po niekoľkých hodinách zasahuje v uliciach Bratislavy a snaží sa rozpustiť dav demonštrantov.

20:42 .TÝŽDEŇ: „Polícia sa neuveriteľne alibisticky vyhovára, že v meste je veľa turistov a nebolo možné rozoznať, kto je demonštrant a kto turista,“ píše v najnovšom komentári Juraj Petrovič.Prečítať si ho môžete TU.

20:20 POLÍCIA: Polícia začala protestujúci dav rozpúšťať a vytláčať z ulíc v centre Bratislavy. Dav demonštrantov na nich vykrikuje nadávky.

20:07 PS: Verejné zhromaždenie Za očkované Slovensko nemá za cieľ stavať na uliciach dva znepriatelené politické tábory, ale povzbudiť očkovaných ľudí, ktorí svoje obavy a neistoty z vakcinácie prekonali a prispeli tým k budovaniu kolektívnej imunity na Slovensku. 

V diskusii na TASR TV to povedala predsedníčka mimoparlamentného Progresívneho Slovenska (PS) Irena Bihariová na margo plánovaného piatkového (30.7.) zhromaždenia v Bratislave.

20:07 PROTEST: Demonštranti plánujú v protestoch pokračovať aj nasledujúci deň.

Boris Németh

19:25 MHD: Situácia v premávke liniek bratislavskej MHD, ktorých ovplyvňuje blokáda ulíc v okolí Hodžovho námestia, je nezmenená. Linky, ktoré Hodžovým námestím bežne predchádzajú, jazdia pozmenenými trasami a na konci podjazdu pod Hodžovým námestím naďalej stojí uviaznutý autobus č. 80.

19:20 POLÍCIA: Policajti sa snažia uvoľniť cestu pred STU v Bratislave a presunúť protestujúcich na chodník. K protestujúcim pred Slovenskuo technickou univerzitou sa však postupne pridávajú aj tí z Hodžovho námestia.

18:35 PROTEST: Demonštranti sa postupne presúvajú naspäť na Hodžovo námestie a uvoľňujú zablokovaný podjazd.

18:20 BRATISLAVA: Každá sloboda, teda i sloboda prejavu a zhromažďovania, ide ruka v ruke so zodpovednosťou. Zdôraznila to starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Zuzana Aufrichtová v súvislosti so štvrtkovým protestným zhromaždením pred Prezidentským palácom v hlavnom meste.

„Vyzývam preto organizátorov a aj účastníkov neoznámeného zhromaždenia, aby rešpektovali pokyny polície a bezpečnostných zložiek štátu, neblokovali komunikácie a zdržali sa akýchkoľvek prejavov násilia či porušovania zákonov Slovenskej republiky,“ apelovala starostka.

18:08 ZA ĽUDÍ: Vicepremiérka a líderka strany Za ľudí Veronika Remišová odsúdila protesty končiace sa útokmi na políciu, novinárov, vulgárnym správaním sa a ničením verejného majetku. Poznamenala, že v demokratickej a slušnej spoločnosti sa dá protestovať ohľaduplne, bez obmedzovania spoluobčanov a narúšania verejného poriadku. 

Podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga sa ohradil voči šíreniu dezinformácií na protestoch. Demonštrantov vyzval, aby sa presunuli na námestia, splnili si oznamovaciu povinnosť o verejnom zhromaždení a uvoľnili cesty. Od policajného prezidenta Petra Kovaříka očakáva vysvetlenie, čo robí od rána polícia, keď je hlavný ťah v meste blokovaný.

Boris Németh

18:07 HEGER: Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) je znepokojený dianím pred Prezidentským palácom v Bratislave. „Každý má právo vyjadriť svoj názor, no mal by to urobiť slušne a bez toho, aby obmedzoval slobodu druhých,“ povedal v reakcii na štvrtkový protest odporcov očkovania, ktorí zablokovali dopravu v okolí Hodžovho námestia.

17:57 PROTEST: Kameramana Hospodárskych novín napadli protestujúci v Bratislave. Kameru postriekali kečupom, prenasledovali ho a vyhrážali sa. Z protestu musel kameraman kvôli bezpečiu prerušiť prenos a odísť. Ide už o druhé takéto napadnutie na médiá za posledný týždeň.

16:55 POLÍCIA: Počas protestov v centre hlavného mesta nezaznamenala polícia vážne porušenie verejného poriadku. Nedošlo k žiadnym útokom na osoby. Poškodené bolo jedno auto, páchateľa na mieste zadržali. Uviedol to počas tlačovej konferencie Róbert Bozalka, viceprezident Policajného zboru. Celodenného štvrtkového protestu sa podľa Bozalku zúčastnilo tisíc až 1500 ľudí.

 

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite