Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odborníci varujú pred treťou vlnou, následky budú desivé

.tasr .slovensko

Odborníci upozorňujú, že delta variant nového koronavírusu sa už rozšíril v mnohých európskych krajinách a bude sa naďalej rozširovať.

Odborníci varujú pred treťou vlnou, následky budú desivé TASR/Pavol Zachar Mária Avdičová z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ)

pri nízkej zaočkovanosti proti ochoreniu COVID-19 bude priebeh tretej vlny pandémie veľmi vážny. Následky, ktorým sa ešte stále dá predísť, budú desivé a nezvrátiteľné. Upozornilo na to konzílium odborníkov, ktorého členovia adresovali politikom výzvu. Žiadajú v nej, aby politici nepoužívali boj s pandémiou na dosahovanie svojich politických cieľov a aby prijali novelu, podľa ktorej by sa malo pri tvorbe protipandemických opatrení prihliadať na digitálny COVID preukaz, a teda tých, ktorí sú zaočkovaní, negatívne testovaní, či tých, ktorí prekonali ochorenie.

Odborníci upozorňujú, že delta variant nového koronavírusu sa už rozšíril v mnohých európskych krajinách a bude sa naďalej rozširovať. "Je takmer isté, že vytlačí v súčasnosti prevažujúci alfa variant a spôsobí tretiu vlnu pandémie aj na Slovensku. Je vedecky dokázané, že očkovanie chráni zdravie a bráni šíreniu nákazy COVID-19. Taktiež znižuje počet osôb, ktoré potrebujú nemocničnú liečbu, majú dlhodobé až trvalé následky po prekonaní ochorenia, a znižuje počet osôb, ktoré na ochorenie COVID-19 zomrú," uviedli členovia konzília.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite