Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci schválili novelu proti byrokracii, ubudne počet potrebných výpisov a potvrdení

.sita .slovensko

Novela ruší povinnosť predkladať orgánom verejnej moci kópiu rodného, sobášneho ako aj úmrtného listu či potvrdenie o neporušení zákazu nelegálneho zamestnávania.

Poslanci schválili novelu proti byrokracii, ubudne počet potrebných výpisov a potvrdení SITA/Kancelária Národnej rady SR

od začiatku budúceho sa opäť zníži počet dokumentov, ktoré budú musieť občania alebo podnikatelia osobne predkladať úradom v papierovej podobe. Poslanci totiž v sobotu definitívne schválili novelu zákona proti byrokracii. Štát týmto spôsobom pokračuje v znižovaní administratívnej záťaže fyzických a právnických osôb využívaním informačných systémov verejnej správy.

„Návrhom zákona sa rozširuje rozsah údajov evidovaných v informačných systémoch verejnej správy, ktoré už občania a podnikatelia nebudú musieť orgánom verejnej moci v jednotlivých konaniach ako aj pri bežnej úradnej komunikácii predkladať v listinnej podobe.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite