Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Matovič chce referendum, ktoré vo svojom programe explicitne odmietol

.daniel Antoni .slovensko

Opozícia vyzbierala podpisy s úmyslom zorganizovať referendum a zodpovednosť. Následne bola na ťahu prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá sa správne obrátila na Ústavný súd, ktorý rozhodol, že referendum o predčasných voľbách by bolo podľa súčasného znenia ústavy protiústavné.

Matovič chce referendum, ktoré vo svojom programe explicitne odmietol SITA/Ľudovít Vaniher Minister financií SR Igor Matovič počas príchodu na rokovanie 21. schôdze vlády SR.

celá iniciatíva dopadla, ako dopadla a strhla sa smršť klamstiev a emócií až hystérie, nielen zo strany opozície, ale aj koalície. Motivácia lídrov v skutočnosti nie je blaho občanov, ale čosi iné.

O čo ide opozícii, je viac-menej jasné. Hoci organizátori zberu podpisov Robert Fico, Peter Pellegrini a polozabudnutý Andrej Danko svorne tvrdili, že celá iniciatíva je apolitická, opak je pravdou. Každý príčetný človek videl, že opozícia chce referendum o predčasných voľbách, lebo jej ide o veľa. 

Konkrétne o stratu slobody. Po voľbách v 2020 sa uvoľnili ruky represívnym orgánom a nastala obrovská vlna zatýkania vysokých funkcionárov. Mnohí sú smerácki nominanti. Niektorí z nich začali „spievať“ a tzv. kajúcnici rozprávajú o úplatkoch a o odpornom korupčnom prostredí v čase, keď bol premiér Robert Fico a Peter Pellegrini. Doslova sa dá pozorovať, ako sa okolo nich uťahuje slučka a obom hrozí väzenie. Predstavitelia Smero-Hlasu sú nervózni a kopú okolo seba. Ich snaha o predčasné voľby je pochopiteľná, keďže kajúcnici vypovedajú i o tom, že úplatky inkasovali i špičky Smeru I a II.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite