Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič chce referendum, ktoré vo svojom programe explicitne odmietol

.daniel Antoni .slovensko

Opozícia vyzbierala podpisy s úmyslom zorganizovať referendum a zodpovednosť. Následne bola na ťahu prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá sa správne obrátila na Ústavný súd, ktorý rozhodol, že referendum o predčasných voľbách by bolo podľa súčasného znenia ústavy protiústavné.

Matovič chce referendum, ktoré vo svojom programe explicitne odmietol SITA/Ľudovít Vaniher Minister financií SR Igor Matovič počas príchodu na rokovanie 21. schôdze vlády SR.

celá iniciatíva dopadla, ako dopadla a strhla sa smršť klamstiev a emócií až hystérie, nielen zo strany opozície, ale aj koalície. Motivácia lídrov v skutočnosti nie je blaho občanov, ale čosi iné.

O čo ide opozícii, je viac-menej jasné. Hoci organizátori zberu podpisov Robert Fico, Peter Pellegrini a polozabudnutý Andrej Danko svorne tvrdili, že celá iniciatíva je apolitická, opak je pravdou. Každý príčetný človek videl, že opozícia chce referendum o predčasných voľbách, lebo jej ide o veľa. 

Konkrétne o stratu slobody. Po voľbách v 2020 sa uvoľnili ruky represívnym orgánom a nastala obrovská vlna zatýkania vysokých funkcionárov. Mnohí sú smerácki nominanti. Niektorí z nich začali „spievať“ a tzv. kajúcnici rozprávajú o úplatkoch a o odpornom korupčnom prostredí v čase, keď bol premiér Robert Fico a Peter Pellegrini. Doslova sa dá pozorovať, ako sa okolo nich uťahuje slučka a obom hrozí väzenie. Predstavitelia Smero-Hlasu sú nervózni a kopú okolo seba. Ich snaha o predčasné voľby je pochopiteľná, keďže kajúcnici vypovedajú i o tom, že úplatky inkasovali i špičky Smeru I a II.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite