Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odpor k očkovaniu je argumentačne na úrovni JPP

.daniel Antoni .slovensko

Očkovanie na Slovensku viazne. Budeme radi, keď sa zaočkuje polovica obyvateľstva. Čo tá druhá polovica? Prečo sa nechce dať zaočkovať? Viacerí odborníci nám poskytli svoje postrehy.

Odpor k očkovaniu je argumentačne na úrovni JPP SITA/Jana Birošová Očkovanie vakcínou proti Covid-19 vo veľkokapacitnom očkovacom centre Bratislavského kraja.

skupina ľudí, ktorí sa odmietajú dať zaočkovať, nie je v prvom rade homogénna. Sú tam zarytí odporcovia očkovania, nerozhodnutí ľudia, ale aj ľudia, ktorí nepovažujú očkovanie za dôležité. Iní sa vakcinácie boja a nájdu sa i ľudia, ktorí majú pocit, že stále nemajú dostatok informácií. Fakt je ten, že očkovanie rozdelilo ľudí. Komunikácia a argumenty oboch strán často prekračujú hranice slušnosti. 

Každý človek má vlastné dôvody, prečo sa nešiel očkovať. Psychiater Michal Patarák zdôrazňuje, že nevieme o tom, že by išlo o odpor, iba sa nedali zaočkovať.  „Tej mase ľudí by sme nemali automaticky prisudzovať nejakú averziu k očkovaniu. Možno im len nevyhovoval neprehľadný systém očkovaní. Možno len nemajú adekvátne vysvetlené to, prečo by sa mali zaočkovať. Možno im to prišlo namáhavé. Možno len vyčkávajú,“ napísal pre .týždeň.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite