Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pri nových podmienkach sa nemyslelo na tých, ktorí sa očkovať nemôžu, upozornila Asociácia na ochranu práv pacientov

.tasr .slovensko

Asociácia preto žiada ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, aby v rámci COVID pasov zohľadnil aj túto skupinu ľudí.

Pri nových podmienkach sa nemyslelo na tých, ktorí sa očkovať nemôžu, upozornila Asociácia na ochranu práv pacientov SITA/Branislav Bibel

Pri stanovovaní nových podmienok pre vstup na Slovensko zo zahraničia sa nemyslelo na pacientov, ktorí sa očkovať proti COVID-19 nemôžu. Nedostali sa na zoznam výnimiek, sú tak považovaní za nezaočkovaných a v prípade prechodu hranicami sú povinní absolvovať päťdňovú karanténu. Upozornila na to v stanovisku Asociácia na ochranu práv pacientov (AOPP).

AOPP považuje očkovanie za najefektívnejší spôsob, ako zastaviť šírenie a zmierniť dopady ochorenia covid-19 a kroky rezortu zdravotníctva v boji proti delta variantu nového koronavírusu víta. „Do výnimiek zo zaočkovanosti sa dostali aj deti do 12 rokov, pre ktoré v súčasnosti nie sú dostupné vakcíny určené. Tie sa majú po novom riadiť rovnakými karanténnymi podmienkami ako ich rodičia. Pacienti, ktorí aj napriek tomu, že by sa pred ochorením COVID-19 chceli chrániť očkovaním, no zo zdravotných dôvodov tak urobiť nemôžu, sa však na zoznam výnimiek nedostali,“ poukázala AOPP.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite