Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pohľad ako z apokalypsy. Politici vyjadrujú sústrasť všetkým postihnutým prírodnou katastrofou na Južnej Morave

.tasr .sita .slovensko

Južnú Moravu vo štvrtok 24. júna zasiahli silné búrky, počas ktorých sa pravdepodobne objavilo aj tornádo. Veterný vír, ktorý sa prehnal Břeclavskom a Hodonínskom, zanechal veľké škody a podľa českých médií stovky zranených i obete na životoch. V dôsledku štvrtkových silných búrok a tornáda na južnej Morave zomreli minimálne traja ľudia. Prečítajte si reakcie politikov.

Pohľad ako z apokalypsy. Politici vyjadrujú sústrasť všetkým postihnutým prírodnou katastrofou na Južnej Morave TWITTER/MARTIN SEKANINA

podporu Českej republike v súvislosti s tragickými následkami búrky na južnej Morave vyjadrila aj vicepremiérka Veronika Remišová a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (obe Za ľudí). Veľa síl poprial našim susedom tiež expremiér a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Strana SaS verí, že aj v najbližších dňoch a týždňoch bude môcť byť vláda SR nápomocná pri pomoci s odstraňovaním škôd a naprávaním zničeného.

Remišová ubezpečila, že Morave pomáhame, poďakovala sa ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi, ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi (obaja OĽANO) a tiež ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému (nominant OĽANO) za rýchlu pomoc zo strany našich záchranných zložiek. "Bolí ma srdce, keď vidím, čo sa stalo na Morave. Sme s vami," napísala na sociálnej sieti Kolíková.

Úprimnú sústrasť všetkým, ktorých živelná katastrofa zasiahla, vyjadrila aj koaličná strana SaS. "Podobné situácie môže komunita zvládnuť len vďaka súdržnosti a vzájomnej pomoci. Preto chceme touto cestou oceniť promptné konanie ministerstva zdravotníctva a našich záchranných zložiek, ktoré sa vydali na miesto pomôcť českým kolegom a našim nemocniciam, ktoré boli pripravené prijať pacientov z postihnutej oblasti," uviedla strana.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite