Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočnera čaká ďalší súd. Mal na svojom inštruktážnom zozname aj Fica?

.daniel Antoni .slovensko

Marian Kočner, dnes asi najznámejší slovenský zločinec, je odsúdený za falšovanie zmeniek na 19 rokov. S touto kauzou súvisí jeho ďalšia obžaloba vo veci motákov, ktoré mal posielať z basy. Inštrukcie v nich mierili do najvyšších poschodí ficovsko-mafiánsko-siskárskych štruktúr.

Kočnera čaká ďalší súd. Mal na svojom inštruktážnom zozname aj Fica? SITA/Slovak press photo/Tomáš Benedikovič Marian Kočner pri domovej prehliadke.

počas leta 2018 sedel Kočner vo vyšetrovacej väzbe kvôli sfalšovaným zmenkám. Za mrežami sa mu nepáčilo a robil všetko preto, aby sa vrátil na slobodu. Ten nezákonný spôsob, ktorý mu mal k tomu pomôcť, boli práve motáky: lístky s inštrukciami, ktoré posielal Kočner cez svojho advokáta Andreja Šabíka svojmu blízkemu spolupracovníkovi Petrovi Tóthovi.

Tótha Kočner oslovoval “bratm” a zveril mu aj svoj majetok. Keď však zatkli vrahov Jána a Martiny a spolu s nimi aj Kočnerovu volavku Alenu Zsuzsovú, Tóth akosi, ehm... “zázračne precitol”. Bratm sa vybral na políciu a začal s ňou spolupracovať.

Peter Tóth, bývalý siskár, odovzdal toho polícii celkom dosť. Kočnerovo auto, mobily, celú fúru dôkazov a spomínané motáky (cca 20 kusov). V motákoch písal “Brucho”, čo všetko má Tóth spraviť, ktorých vplyvných kamošov má osloviť, aby zaťahali za nitky a dostali ho von.

Na jeseň 2018 tieto motáky dostala polícia a neskôr iné orgány činné v trestnom konaní (OČTK). Veci sa pohli a 21. apríla 2021 bol Kočner obžalovaný z marenia spravodlivosti v štádiu pokusu. Trenčianska prokuratúra posunula obžalobu na Okresný súd Bratislava I a začalo sa ďalšie kolo právnickej bitky medzi obžalovaným Marianom Kočnerom, jeho obhajcom Michal Mandzákom a Branislavom Murgašom z Krajskej prokuratúry Trenčín.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite