Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič komunikuje skromnejšie, no stále amatérsky. I to je však posun k lepšiemu

.daniel Antoni .slovensko

Politická kríza a rekonštrukcia vlády stála Matoviča kreslo premiéra. Od apríla je Matovič minister financií a Eduard Heger predsedom vlády. Slovensko stále čelí epidémii covid-19 a politická situácia má ďaleko od stabilnej. Jedna vec sa však zmenila – Igor Matovič už nemá toľko príležitostí predvádzať sa pred zapnutými kamerami.

Matovič komunikuje skromnejšie, no stále amatérsky. I to je však posun k lepšiemu SITA/Branislav Bibel

stiahol sa Matovič do úzadia? Naozaj to tak pôsobí. Tlačové konferencie, kde Matovič „vyplakával“ sú minulosťou. Aj kvantita expremiérových príspevkov na sociálnej sieti Facebook klesla. Ako minister financií má hovorkyňu a komunikačné oddelenie. V rozhovore pre Aktuality.sk Matovič dokonca povedal, že spravil chyby a padlo aj slovo sebareflexia. „Bol som jak samorast v kresle premiéra a tak to trochu dopadlo,“ priznal Matovič v rozhovore. Zaujímavé priznanie, ešte v nie tak dávnej minulosti sa totiž líder OĽaNO chválil tým, že neabsolvoval žiaden mediálny tréning. 

Šéf OĽaNO mal, samozrejme, problém aj s obsahom svojej komunikácie. Tam k žiadnej sebareflexii nedošlo. Podľa politológa Radoslava Štefančíka by bolo potrebné zmeniť rétoriku z infantilnej a kritickej na pozitívnu a konštruktívnu, po vzore iných politikov vo svete. „Igor Matovič zrejme prešiel sebareflexiou, otázne ale bude, dokedy mu tento spôsobom (ne)komunikácii vydrží. Osobne by som bol skôr skeptický,“ napísal Štefančík pre .týždeň. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite