Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslankyňa Bittó Cigániková: 22 klamstiev Hlasu. Strana sabotuje reformu, ktorú v minulosti sama presadzovala

.tasr .slovensko

Strana Hlas-SD k téme optimalizácie siete nemocníc (OSN) verejnosť zavádza a "plaší ľudí". Tvrdí to predsedníčka Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS). V pondelok na tlačovej konferencii poukázala na viacero výrokov nezaradeného poslanca Richarda Rašiho z mimoparlamentného Hlasu, ktoré označila za klamstvá.

Poslankyňa Bittó Cigániková: 22 klamstiev Hlasu. Strana sabotuje reformu, ktorú v minulosti sama presadzovala SITA/Branislav Bibel

koaličná poslankyňa tvrdí, že Hlas-SD sabotuje reformu, ktorú v minulosti sám presadzoval cez bývalú ministerku zdravotníctva Andreu Kalavskú a vtedajšieho premiéra Petra Pellegriniho. Poukázala na to, že "živelná stratifikácia", respektívne optimalizácia siete nemocníc sa už realizuje.

"Žiadna nemocnica sa nebude rušiť, ide o transformáciu nemocníc na požadovaný profil. Presné počty transformujúcich nemocníc ešte nie sú známe, lebo prebiehajú stále konzultácie o kritériách siete," povedala Bittó Cigániková s tým, že až po ich ukončení sa bude modelovať sieť.

Rovnako uviedla, že v slovenských nemocniciach je v priemere pravidelne neobsadených 42 percent lôžok.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite