Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dvaja známi bratislavskí advokáti sú obvinení z podpory zločineckej skupiny, vydierania a krivej výpovede

.tasr .slovensko

Obhajcovia podali voči uzneseniu o vznesení obvinenia sťažnosti.

Dvaja známi bratislavskí advokáti sú obvinení z podpory zločineckej skupiny, vydierania a krivej výpovede

bratislavskí advokáti Alexander Filo a Martin Ribár sú od štvrtka (10. 6.) obvinení v jednej trestnej veci. Obvinení sú zo založenia, zosnovania, podpory zločineckej skupiny, vydierania a krivej výpovede a prísahy. TASR to potvrdili ich obhajcovia Matej Marhavý a Peter Erdős. Prípad dozoruje Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Obhajcovia podali voči uzneseniu o vznesení obvinenia sťažnosti.

„Včera som sa oboznámil so vznesením obvinenia a sú to presne tie isté skutkové podstaty ako v jeho pôvodnom trestnom konaní. Čiže založenie, zosnovanie, podpora zločineckej skupiny, vydieranie a krivá výpoveď. Čiže rovnaké skutkové podstaty, ale sú to iné skutky,“ uviedol pre TASR obhajca Martina Ribára Marhavý.

Z jeho pohľadu ako obhajcu je zrejmé, že vôbec nie je daný dôvod na väzobné stíhanie. „Nakoľko tie dôvody sa určitým spôsobom prelínajú s tými, o ktorých rozhodoval už ústavný súd (ÚS).

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite