Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo zahraničných vecí odporúča zvážiť cestovanie do zelených krajín, do čiernych vôbec nechodiť

.tasr .slovensko

Cestovný semafor posudzuje jednotlivé krajiny z pohľadu vývinu ich epidemickej situácie, stavu zaočkovanosti populácie a možnosti šírenia nových mutácií.

Ministerstvo zahraničných vecí odporúča zvážiť cestovanie do zelených krajín, do čiernych vôbec nechodiť SITA/AP Photo/Charles Rex Arbogast, File

občania by mali v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19 a šírenia nových mutácií vírusu zvážiť nevyhnutnosť cestovania do zelených krajín cestovného semaforu. Vyplýva to z cestovného odporúčania Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR. Do červených krajín radí rezort necestovať a dôrazne odporúča nenavštevovať čierne krajiny.

„Z dôvodu nepredvídateľného a rýchlo sa meniaceho vývoja prijímaných opatrení vo svete sa občan SR v prípade vycestovania do zahraničia vystavuje riziku obmedzenia možností návratu zo zahraničia alebo ďalším komplikáciám pri cestovaní,“ upozornil rezort.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite