Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Strane Za ľudí hrozí rozpad. Skupina okolo Kolíkovej vyslovila nedôveru Remišovej, vytvára si frakciu

.tasr .slovensko

Z utorkového rokovania predsedníctva, kde sa malo rozhodnúť o zvolaní mimoriadneho snemu, odišli predčasne pre viaceré personálne zmeny.

Strane Za ľudí hrozí rozpad. Skupina okolo Kolíkovej vyslovila nedôveru Remišovej, vytvára si frakciu SITA/Branislav Bibel

časť členov strany Za ľudí okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej vyslovila nedôveru predsedníčke strany Veronike Remišovej. Skupina pripustila vytvorenie akejsi frakcie v rámci strany a chce mať zastúpenie aj na koaličných radách. Jej obsahom má byť vyslovenie nedôvery ich líderke aj zachovanie koalície. Z utorkového rokovania predsedníctva, kde sa malo rozhodnúť o zvolaní mimoriadneho snemu, odišli predčasne pre viaceré personálne zmeny. To, či odídu zo strany úplne, považujú za predčasnú otázku. Naďalej trvajú na potrebe zvolať snem. Hoci Remišová nemá ich dôveru, má podľa nich stále miesto v strane Za ľudí.

„Môžete to nazvať platforma, frakcia, nemáme k tomu pomenovanie. Dôležité je, čo je toho obsahom. Obsahom je vyslovenie nedôvery a súčasne snaha, aby sme pokračovali ďalej ako koalícia, aby sme naplnili to, prečo strana vznikla,“ vysvetlila Kolíková.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite