Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský zostáva vo väzbe

.tasr .slovensko

Senát NS SR mu zároveň rozšíril dôvody väzby o tzv. preventívnu.

Bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský zostáva vo väzbe SITA/Branislav Bibel

bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský zostáva naďalej väzobne stíhaný. Rozhodol o tom v utorok Najvyšší súd (NS) SR. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Senát NS SR mu zároveň rozšíril dôvody väzby o tzv. preventívnu.

„Senát 4T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí o sťažnosti obvineného Vladimíra Pčolinského proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z 1. mája, ktorým bolo rozhodnuté o zamietnutí jeho žiadosti o prepustenie z väzby na slobodu, ako aj o zamietnutí návrhu prokurátora na zmenu dôvodov väzby, rozhodol tak, že sťažnosť obvineného ako nedôvodnú zamietol,“ uviedla hovorkyňa.

Ako ďalej informovala, NS SR zároveň na podklade sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zmenil dôvody väzby u obvineného tak, že ich rozšíril aj o dôvody preventívnej väzby.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite