Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Na Slovensku pribudnú štyri nové chránené areály, prírodná rezervácia aj prírodná pamiatka. Pozrite si, kde sa nachádzajú

.sita .slovensko

Predmetom ochrany v novo vyhlásených chránených areáloch, prírodnej rezervácii a prírodnej pamiatke budú rastliny a živočíchy európskeho či národného významu.

Na Slovensku pribudnú štyri nové chránené areály, prírodná rezervácia aj prírodná pamiatka. Pozrite si, kde sa nachádzajú SITA/Branislav Bibel

na Slovensku pribudnú štyri nové chránené areály, jedna prírodná rezervácia a jedna prírodná pamiatka. Ich vyhlásenie na návrh Ministerstva životného prostredia SR (MŽP SR) schválila na dnešnom rokovaní vláda. Predmetom ochrany v novo vyhlásených chránených areáloch Temešská skala, Kulháň, Hradná dolina a Rimava, prírodnej rezervácii Záhradská a prírodnej pamiatke Brezovská dolina budú rastliny a živočíchy európskeho či národného významu.

Chránený areál Temešská skala sa nachádza v okrese Prievidza v katastrálnom území obcí Čavoj a Temeš. Celková výmera chráneného areálu je takmer 166 hektárov. Územie areálu bude rozdelené do zón A,C a D. V zóne D (82 hektárov) bude platiť druhý stupeň ochrany, v zóne C (24 hektárov) tretí stupeň ochrany a v zóne A (58 hektárov) piaty stupeň ochrany. 

Chránený areál Kulháň leží v okrese Topoľčany v katastrálnom území obce Prašice a v okrese Bánovce nad Bebravou v katastrálnom území obce Zlatníky.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite