Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obec Rudno nad Hronom zaplavila voda, hasiči hlásia jednu obeť, Heger vyjadril lútosť

.tasr .slovensko

Po pretrhnutí nádrže v obci Rudno nad Hronom v okrese Žarnovica zomrela jedna osoba. Ako TASR informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová, voda preteká cez celú obec a zatopila pivnice rodinných domov.

Obec Rudno nad Hronom zaplavila voda, hasiči hlásia jednu obeť, Heger vyjadril lútosť SITA/Prezídium HaZZ

hasiči na mieste aktuálne pomocou vysokokapacitného čerpadla a plávajúcich čerpadiel odčerpávajú vodu zo zatopených ulíc a pivníc, z jedného domu budú zachraňovať tri osoby, ktoré sa nedokážu dostať von.

„Silný prúd vody strhol jednu osobu, ktorú hasiči našli bez známok života. Na miesto udalosti smeruje aj evakuačný autobus HaZZ a plávajúci transportér zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom, ktorý bude v prípade potreby a zhoršenia situácie využitý na záchranu osôb z rodinných domov zasiahnutých povodňou,“ uviedla Križanová.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite