Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Od budúceho týždňa sa menia pravidlá. Platia aj nové opatrenia v nemocniciach či na podujatiach

.tasr .sita .slovensko

Aktualizovaný COVID automat lepšie reaguje na súčasnú epidemickú situáciu. Na tlačovej konferencii to uviedol hlavný hygienik SR Ján Mikas. Vo väčšine prípadov podľa neho zmierňuje opatrenia, keďže zohľadňuje zlepšujúcu sa situáciu.

Od budúceho týždňa sa menia pravidlá. Platia aj nové opatrenia v nemocniciach či na podujatiach

od budúceho týždňa sa menia pravidlá nosenia rúšok

Pravidlá nosenia rúšok sa od pondelka 17. mája upravia. V prvom a v druhom stupni ostražitosti, teda v žltých a oranžových okresoch, bude v interiéroch povolené nosiť namiesto respirátora rúško. Vo štvrtok to uviedol hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Okrem rúška budú môcť ľudia použiť šál alebo šatku. V žltých a oranžových okresoch zostáva rúško povinné v prípade účasti na hromadných podujatiach v exteriéri.

V druhom stupni ostražitosti, ktorý zodpovedá oranžovej farbe, budú od budúceho týždňa okresy Hlohovec, Nitra, Senec a Topoľčany.

podmienky pre návštevy v nemocniciach

Návštevy v zdravotníckych zariadeniach sú od piatka (14. 5.) stále zakázané, budú však platiť výnimky. Navštevovať ich budú môcť ľudia, ktorí sú zaočkovaní, majú negatívny výsledok testu alebo prekonali ochorenie COVID-19. Vo štvrtok na tlačovej konferencii o tom informoval hlavný hygienik Ján Mikas.

pravidlá pre hromadné podujatia

Pravidlá pre hromadné podujatia sa zmiernia. Zvýši sa doterajší limit návštevníkov. V aktuálne najhoršom, teda treťom stupni varovania (bordová fáza), bude povolené usporadúvať podujatia do šiestich osôb.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite