Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Politici si pripomínajú Deň víťazstva nad fašizmom: Slovensko nesmie nikdy zabudnúť na hrôzy 2. svetovej vojny

.tasr .sita .slovensko

Európa dnes oslavuje 76. výročie ukončenia 2. svetovej vojny.

Politici si pripomínajú Deň víťazstva nad fašizmom: Slovensko nesmie nikdy zabudnúť na hrôzy 2. svetovej vojny SITA/Alexandra Čunderlíková

viacerí členovia vlády a politici si dnes pripomenuli Deň víťazstva nad fašizmom, ktorý pripadá na 8. mája. Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) pri tejto príležitosti na Slavíne v Bratislave vzdal hold všetkým, ktorí prišli o život v boji za slobodnú a demokratickú budúcnosť. Zároveň odsúdil pretrvávajúce extrémistické prejavy v spoločnosti a poukázal na dôležitosť diskusie na túto tému. Jeho stanovisko poskytla hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Dnešný deň je o všetkých hrdinoch - obyčajných ľuďoch, ktorí navzdory vojne, násiliu a smrti nestratili nádej, že jedného dňa sa toto utrpenie skončí. Ďalším generáciám vybojovali nesmierne cennú hodnotu – slobodu, a to aj za cenu straty vlastného života. História nás učí, aké hrôzy môže spôsobiť nenávisť v akejkoľvek forme. Preto je potrebné pripomínať si naše dejiny a poučení z nich rázne odmietať tlejúce uhlíky extrémizmu. Česť padlým hrdinom, nikdy nezabudneme,“ uviedol Naď.

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) vo svojom profile na sociálnej sieti napísal, že Den víťazstva nad fašizmom by sa nikdy nemal stratiť medzi ostatnými sviatkami a volnymi dnami v slovenských kalendároch.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite