Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Šéf klubu OĽANO Šípoš: za odvolanie ministerky Kolíkovej hlasovať nebudeme

.redakcia .tasr .slovensko

Koaličná rada sa aktuálne zaoberá opozičným návrhom na odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). Podporu jej deklarujú poslanci Za ľudí aj SaS.

Šéf klubu OĽANO Šípoš: za odvolanie ministerky Kolíkovej hlasovať nebudeme SITA/Branislav Bibel Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková

ministerka sa už stretla s klubmi a odpovedala na otázky. Odmieta pochybnosti, ktoré mali vyvstať na klube OĽANO okolo obstarávania budovy Ministerstva spravodlivosti (MS) SR. Tvrdí, že vtedy na tento proces nemala dosah a doteraz nevedela, že je tam zapojený spoločník jej brata.

„Stojíme za ministerkou, tlmočíme to našim koaličným partnerom,“ uviedla pre TASR predsedníčka klubu Za ľudí Jana Žitňanská. Plnú podporu poslancov SaS jej vyjadrila šéfka klubu Anna Zemanová.

reakcia ministerky

Kolíková považuje za dobré zaoberať sa otázkou konfliktu záujmu. „Začína sa mi javiť, že sa začína zneužívať, aby sa očierňovali politici, keď to možno nie je úplne na mieste,“ uviedla. Hoci považuje dôvody opozície za pseudodôvody, stretla sa s klubmi a považovala za dôležité o tom diskutovať. Na otázky poslancov podľa vlastných slov odpovedala najlepšie, ako vedela.

Priznala, že klub OĽANO zaujímalo verejné obstarávanie v súvislosti s budovou, kde sídli jej rezort.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite