Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mečiarov minister ako poštový ombudsman a jeho kancelária stojí 200-tisíc ročne. Riešia zhruba jednu sťažnosť za deň

.daniel Antoni .slovensko

Mečiarov bývalý minister dopravy Ján Jasovský a jeho práca ako ombudsman Slovenskej pošty je slovenskej verejnosti takmer neznáma. Jasovský má pritom bohatý pracovný životopis. Predtým robil riaditeľa Národného kontrolného úradu, poslanca v parlamente, ministra dopravy aj riaditeľa Slovenskej pošty. Redakcii .týždňa sa podarilo získať bližšie informácie o funkcii ombudsmana Slovenskej pošty.

Mečiarov minister ako poštový ombudsman a jeho kancelária stojí 200-tisíc ročne. Riešia zhruba jednu sťažnosť za deň TASR/PAVEL NEUBAUER 13. februára1998: Ján Jasovský (vpravo) vedľa Vladimíra Mečiara, ktorý prestrihuje pásku na novej diaľnici.

ján Jasovský je vo funkcii ombudsmana od októbra 2015 a oficiálne sídli v Banskej Bystrici. Na svoj post sa dostal údajne riadnym výberovým konaním. Ombudsman Slovenskej pošty má na starosti nielen riešenie podnetov občanov a klientov nespokojných s vybavením reklamácie alebo sťažnosti, čo je prioritná kompetencia poštového ombudsmana, ale aj vykonávanie vnútorných auditov na Slovenskej pošte a takisto komplexné zastrešenie oblasti protikorupčnej činnosti. Zároveň ombudsman odporúča zlepšenia poštových procesov. 

Pracovný pomer má Ján Jasovský na dobu neurčitú. „Ombudsman vykonáva svoju činnosť nezávisle, nestranne, dôsledne a s náležitou odbornou starostlivosťou. Za svoju činnosť a činnosť odboru ombudsmana, vnútorného auditu a protikorupčnej činnosti zodpovedá predstavenstvu Slovenskej pošty,“ reaguje v stanovisku Slovenská pošta pre .týždeň.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite