Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bratislava nasadí na boj s komármi dobrovoľníkov, drony i mestského koordinátora

.tasr .slovensko

Mesto Bratislava nasadí tento rok na boj s komármi zhruba 200 vyškolených dobrovoľníkov, drony, helikoptéru, lapače i vlastného koordinátora. Chce tak zabrániť intenzívnemu výskytu komárov, ktorý Bratislavu a jej okolie v posledných rokoch v letných mesiacoch sužoval. Magistrát nebude používať chemické postreky. Zasahovať bude biologickým larvicídom BTI. Na utorkovej tlačovej konferencii to oznámil bratislavský primátor Matúš Vallo.

Bratislava nasadí na boj s komármi dobrovoľníkov, drony i mestského koordinátora SITA/Branislav Bibel

primátor priznal, že komáre spôsobili v Bratislave minulý rok problém a mesto mohlo situáciu zvládnuť lepšie.

„Tento rok prichádzame s viacerými novinkami. Chceme mať na konci sezóny komárov čisté svedomie, že sme urobili všetko pre to, aby komárov v hlavnom meste bolo menej, vyhlásil. Mesto bude podľa neho na elimináciu tohto hmyzu používať naďalej prostriedok BTI, pretože nemá škodlivý účinok na zdravie ľudí či živé organizmy. Vallo poukazuje aj na prieskum verejnej mienky na vzorke 1000 Bratislavčanov, ktorý preukázal, že 72 percent obyvateľov preferuje na reguláciu komárov použiť biologické prípravky.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite