Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

S Čechmi sme vždy stáli pri sebe, v dobrom aj zlom. Reakcie politikov na vyhostenie troch ruských diplomatov

.tasr .redakcia .slovensko

Slovenská republika vyhostí troch ruských diplomatov. Opustiť územie SR musia do siedmich dní. Slovensko tak reaguje na udalosti v Českej republike a po dôkladnom vyhodnotení informácií našich spravodajských služieb. Aké sú reakcie politikov na túto udalosť?

S Čechmi sme vždy stáli pri sebe, v dobrom aj zlom. Reakcie politikov na vyhostenie troch ruských diplomatov SITA/Branislav Bibel

vyhostením troch ruských diplomatov Slovensko podporilo Českú republiku a zároveň sa dôrazne ohradilo voči takej činnosti cudzích spravodajských služieb na území našich krajín, ktorá ohrozuje naše bezpečnostné záujmy. V reakcii na vyhostenie to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová. TASR o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec.

„S Čechmi sme vždy stáli pri sebe, v dobrom aj zlom. Vyhostením troch členov ruskej diplomatickej misie zo Slovenska sme jednak podporili nášho najbližšieho suseda, partnera a spojenca a zároveň sme sa dôrazne ohradili voči takej činnosti cudzích spravodajských služieb na území našich krajín, ktorá ohrozuje naše bezpečnostné záujmy,“ skonštatovala prezidentka.

Vyhostenie troch ruských diplomatov je okrem prejavu solidarity aj jasným odkazom, že nebudeme tolerovať neprípustné aktivity na našom území.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite