Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mal to byť koniec klamstvám, Matovič namiesto toho znova útočil. Čo ukázala tlačovka o Sputniku?

.tomáš Zemko .slovensko

Dvojhodinové vystúpenie expremiéra Igora Matoviča vo štvrtok v kauze Sputnik V vyvoláva ďalšie otázky a usvedčuje z klamstva práve jeho.

Mal to byť koniec klamstvám, Matovič namiesto toho znova útočil. Čo ukázala tlačovka o Sputniku? SITA/Jana Birošová

Urobili sme prehľad hlavných bodov Matovičovej tlačovky ohľadom Sputnika V.

čo bolo hlavné posolstvo Matoviča

Matovič s hodinovým meškaním približne dve hodiny kritizoval a útočil na Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) za to, že neposúdil dovezenú vakcínu Sputnik V podľa jeho predstáv. 

Konkrétne povedal, že šéfka Zuzana Baťová narušila „hrubým spôsobom“ dôveru Slovákov voči očkovaniu Sputnikom V. Malo sa to stať jej vyhlásením, že Sputnik sa používa v 40 krajinách, ale tieto vakcíny spája len názov. Matovič to označil za „znevažujúce klamstvo“ a „politický blud“, ktorý narobil obrovské škody. Vyhlásil, že keby Baťová nepovedala „vetu, ktorá Rusov dorazila“, mohlo by sa ním očkovať „už zajtra“. Obvinil ju z politikárčenia, zaútočil aj na novinárov a na prezidentku, ktorá vraj Baťovej robí „alibi“. Matovič povedal, že kvôli tomuto vyhláseniu Baťovej chcú Rusi vrátiť vakcíny. 

V piatok okolo obeda napísal status, kde svoju kritiku zopakoval. „To je veta, za ktorú by sa nehanbil ani známy minister propagandy. Veta, ktorou pani B urobila nekonečnú hanbu slovenskej vede vo svete.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite