Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štátny ústav pre kontrolu liečiv odsudzuje emocionálny a politický nátlak zo strany Matoviča

.tasr .slovensko

ŠÚKL podčiarkol, že nemôže zmeniť svoj odborný názor na vakcínu na základe verejných prieskumov, nátlaku ministra financií či vyhrážok, ktoré jeho vyjadrenia v médiách zo strany určitej časti spoločnosti podnecujú.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv odsudzuje emocionálny a politický nátlak zo strany Matoviča SITA/Jana Birošová

štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) odsudzuje emocionálny a politický nátlak vyvíjaný zo strany ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) voči ústavu, jeho riaditeľke Zuzane Baťovej a jej rodine. Reakciu ŠÚKL na štvrtkové vyjadrenia Matoviča TASR poskytla hovorkyňa ústavu Magdaléna Jurkemíková. ŠÚKL podčiarkol, že nemôže zmeniť svoj odborný názor na vakcínu na základe verejných prieskumov, nátlaku ministra financií či vyhrážok, ktoré jeho vyjadrenia v médiách zo strany určitej časti spoločnosti podnecujú.

„Vyjadrenia ministra financií spochybňujú našu prácu ako regulačného orgánu v oblasti kontroly liekov, spochybňujú našu nestrannosť a vyvolávajú útoky voči predstaviteľom ŠÚKL-u z určitej strany verejnosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite