Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zachráni ruskú vakcínu či spôsobí ďalší kolaps vlády? Reakcie politikov na cestu Matoviča do Moskvy

.tasr .sita .slovensko

Minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) sa dnes v Moskve stretne s výkonným riaditeľom Ruského fondu priamych investícií Kirillom Dmitrievom.

Zachráni ruskú vakcínu či spôsobí ďalší kolaps vlády? Reakcie politikov na cestu Matoviča do Moskvy SITA

predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík vníma cestu ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) do Moskvy ako snahu zachrániť vakcínu Sputnik V, respektíve sprístupniť ho ľuďom. Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii s tým, že „čas hrá proti nám”. Vakcína má podľa neho expiráciu v júli. Treba preto konať a Matovič má túto snahu a chce docieliť, aby vakcínu Sputnik V mali k dispozícii čím skôr tí, ktorí chcú.

„Neboli sme nikdy proti dovozu Sputnika. My sme naopak hovorili fajn, dovezme ho, len nech to má kladné hodnotenie zo strany Štátneho ústavu na kontrolu liečiv (ŠÚKL). Tam to momentálne hapruje, ale dúfam, že sa to podarí dotiahnuť do konca,” dodal. Dúfa, že k tomu prispeje aj Matovičova cesta do Moskvy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite