Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zaočkovať sa chce dať najviac ľudí od apríla 2020, ide o 41,8 percenta opýtaných

.tasr .slovensko

Ochota dať sa zaočkovať proti ochoreniu COVID-19 na Slovensku opäť narástla a od apríla minulého roka je najvyššia. Zatiaľ čo na prelome januára a februára to bolo 39,8 percenta, v marci by sa dalo zaočkovať až 41,8 percenta respondentov. Dve tretiny z nich si myslia, že vakcína Sputnik V by sa na Slovensku mala používať až po schválení európskymi alebo slovenskými úradmi.

Zaočkovať sa chce dať najviac ľudí od apríla 2020, ide o 41,8 percenta opýtaných SITA/Tomáš Somr

tieto závery prináša prieskum Ako sa máte, Slovensko?, ktorý iniciuje Slovenská akadémia vied (SAV), MNFORCE a Seesame.

„Narastajúca popularita očkovania proti novému koronavírusu na Slovensku sa dá vysvetliť postupným nástupom masového očkovania a poznaním relatívnej bezpečnosti a účinnosti používaných vakcín. Ďalším dôležitým faktorom je pretrvávajúca nepriaznivá epidemiologická situácia a s tým súvisiace obavy z ochorenia,“ povedal Robert Klobucký zo Sociologického ústavu SAV.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite