Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nový premiér bude Eduard Heger. Obchodník s vodkou, ktorého čaká súboj s Matovičovým egom

.daniel Antoni .slovensko

Slovensko sa na Kvetnú nedeľu dozvedelo meno nového premiéra. Bude ním doterajší minister financií a podpredseda vlády Eduard Heger. S touto zmenou sa stotožnila celá koalícia a zdá sa, že momentálna vládna kríza na Slovensku je zažehnaná. S čím sa bude musieť Heger vysporiadať, aby uspel ako premiér?

Nový premiér bude Eduard Heger. Obchodník s vodkou, ktorého čaká súboj s Matovičovým egom SITA/Branislav Bibel

budúci predseda vlády bude musieť upokojiť politickú situáciu na Slovensku. Celosvetová pandémia covidu zasiahla aj Slovensko a Hegerova hlavná úloha bude v manažovaní tejto krízy. K politickej kríze prispel predovšetkým Igor Matovič. 

Bratislavský župan Juraj Droba sa s Eduardom Hegerom pozná osobne a pracovne vyše 20 rokov a myslí si, že Heger je správna osoba na post premiéra. „Myslím si, že to, čo Slovensko dnes potrebuje je upokojenie situácie a zároveň nádej, že skončí táto zvláštna doba covid kombinovaná s vládnou krízou. Na toto má osobnostné aj charakterové predpoklady,” povedal Droba pre .týždeň. 

Kladne hodnotí povahu budúceho premiéra aj bývalý minister zahraničia Eduard Kukan. „Na prvý pohľad je dobrý, na rozdiel od Matoviča pôsobí Heger ako slušný konsenzuálny politik. Určite bude komunikovať lepšie s partnermi aj s verejnosťou. Nepredpokladám, že bude vyvolávať nejaké spory či roztržky. Podľa toho, ako sa doteraz v politike choval, bude vyhľadávať kompromisy a konsenzus.” 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite