Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

ONLINE: Prezidentka vymenovala novú vládu. Matovič bude minister financií, minister práce je stále neznámy

.tomáš Bakoš .tamara Antolová .tomáš Zemko .slovensko

Prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok vymenovala vládu Eduarda Hegera (OĽANO). Nový kabinet zatiaľ nie je kompletný, chýba minister práce, sociálnych vecí a rodiny.

ONLINE: Prezidentka vymenovala novú vládu. Matovič bude minister financií, minister práce je stále neznámy SITA/Kancelária prezidentky SR

situáciu vo vláde sledujeme online:

  • novým premiérom bude doterajší minister financií Heger
  • Matovič bude šéfovať rezortu financií,
  • Zatiaľ nie je isté iba meno ministra práce a sociálnych vecí,
  • čo všetko čaká na Hegera,
  • prečítajte si reakcie politikov na koniec vládnej krízy,

12:11 FICO: S novovymenovanou vládou neprichádza žiadna nová kvalita alebo záruka zlepšenia. Vládna koalícia je naďalej odsúdená na chaos a hádky. Vyhlásil to predseda Smeru-SD a expremiér Robert Fico počas štvrtkovej tlačovej konferencie v reakcii na menovanie rekonštruovanej vlády pod vedením Eduarda Hegera.

11:50 MINISTER PRÁCE: Sme rodina naďalej prehodnocuje nomináciu na post ministra práce, ktorý zatiaľ ani po rekonštrukcii vlády obsadený nie je. Exminister práce Milan Krajniak (Sme rodina) si myslí, že budúci týždeň by už mohli mať meno nominanta, nateraz nechcel žiadne konkrétnosti povedať. Dodal, že budúci týždeň zasadne zrejme aj ich predsedníctvo a klub.

10:36 PREZIDENTKA: Predloženie programového vyhlásenia vlády do parlamentu by nemala vláda považovať len za formalitu. Nové programové vyhlásenie jej dáva priestor, aby ho prispôsobili reálnemu stavu, aký je v krajine po roku pandémie. Vládny kabinet na to vyzvala prezidentka Zuzana Čaputová po jeho vymenovaní. Zároveň podotkla, že obrazy nezhôd z minulosti by mali byť postupne prekryté novým obrazom spolupráce, rešpektu a pokoja. VIAC TU.

10:34 VLÁDA: Strana Za ľudí získala dva rezorty, na ministerstvo spravodlivosti nastupuje Mária Kolíková a ministerkou investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie bude Veronika Remišová, ktorá bude zároveň podpredsedníčkou vlády.

10:32 VLÁDA: Pozrite si vymenovanie novej vlády naživo.

10:31 VLÁDA: Tri ministerstvá bude riadiť SaS. Na ministerstvo školstva ide Branislav Gröhling, ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí bude Ivan Korčok a rezort hospodárstva povedie predseda SaS Richard Sulík, ktorý bude zároveň podpredsedom vlády.

10:28 VLÁDA: Hnutie Sme rodina má tri posty. Na čele rezortu dopravy a výstavby zostáva Andrej Doležal a na poste podpredsedu vlády Štefan Holý. Nomináciu na ministra práce, sociálnych vecí a rodiny hnutie ešte prehodnocuje.

10:24 VLÁDA: Ministerstvo financií povedie Igor Matovič, doterajší premiér, bude tiež podpredsedom vlády. Ministerstvo vnútra bude viesť Roman Mikulec, rezort zdravotníctva Vladimír Lengvarský, ministerstvo obrany Jaroslav Naď, rezort pôdohospodárstva povedie Ján Mičovský, ministerstvo životného prostredia Ján Budaj a rezort kultúry Natália Milanová (všetci OĽANO).

10:20 VLÁDA: Miesto ministra práce sociálnych vecí a rodiny zostalo zatiaľ neobsadené. Rozdelenie ministerstiev sa nemení, OĽANO má vo vláde sedem ministerských pozícií, Sme rodina bude mať tri posty, SaS obsadí tri ministerstvá a Za ľudí dve.

10:07 Zuzana Čaputová vymenovala novú vládu. 

9:48 MINISTER PRÁCE: Novým ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny by mal byť predseda Sme rodina Boris Kollár, píše Igor Matovič na Facebooku.

 7:30 VLÁDA: Prezidentka dnes vymenuje novú vládu o desiatej doobeda.

1. apríl - ŠTVRTOK

Správy z predchádzajúceho dňa si môžete prečítať nižšie:

16:54 PREZIDENTKA: Prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje členov novej vlády na čele s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) vo štvrtok 1.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite