Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerka Kolíková podáva demisiu, môžu ju nasledovať ďalší členovia vlády

.tomáš Bakoš .slovensko

Mária Kolíková (Za ľudí) podáva demisiu na post ministerky spravodlivosti. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedala predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová s tým, že je to Kolíkovej osobné rozhodnutie.

Ministerka Kolíková podáva demisiu, môžu ju nasledovať ďalší členovia vlády SITA/Branislav Bibel

za tri týždne koaličnej krízy odišli traja ministri a dnes sa k nim pridala aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Po odchode ministra zdravotníctva Mareka Krajčího z OĽaNO a šéfa rezortu práce Milana Krajniaka zo Sme rodina v pondelok ohlásil svoju demisiu aj minister hospodárstva Richard Sulík zo strany SaS. Rezort zdravotníctva dočasne vedie minister financií Eduard Heger a rezort práce a hospodárstva dočasne prevzal minister dopravy Andrej Doležal.

V súčasnosti sú tieto ministerstvá, ktoré sú kľúčové pri riadení pandémie a pomoci pre podnikateľov, prenechané ostatným členom vlády, ktorí ich dočasne riadia. Tí však majú starosti aj s vlastnými ministerstvami. Celé sa to deje v čase pandémie, keď denne v dôsledku ochorenia zomierajú desiatky ľudí a čoraz viac gastropodnikov oznamuje koniec.  

Dnes prijala prezidentka Zuzana Čaputová demisiu podpredsedu vlády a ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Šéf SaS sa v minulosti nechal počuť, že v prípade jeho demisie si vie predstaviť na čele rezortu hospodárstva jeho súčasného štátneho tajomníka Jána Oravca. Nakoniec je všetko inak a prezidentka poverila dočasným vedením rezortu hospodárstva Andreja Doležala. Poobedie má prezidentka prijať demisiu ministerky Kolíkovej a jej rezort dočasne prevezme Remišová. Demisiou pohrozili aj ďalší ministri vládneho kabinetu. Kto má najbližšie k tomu, aby opustil vládu?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite