Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vedec Čekan: V súvislosti s pandémiou sa treba pripraviť na veľkonočné sviatky

.tasr .slovensko

Slovensko by sa v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu malo začať pripravovať na veľkonočné sviatky. A to aj napriek aktuálnej politickej kríze. Počas sviatkov sa totiž môže opäť zrýchliť šírenie vírusu, podobne ako cez Vianoce. Upozorňuje na to vedec Pavol Čekan.

Vedec Čekan: V súvislosti s pandémiou sa treba pripraviť na veľkonočné sviatky SITA/Alexandra Čunderlíková Biochemik Pavol Čekan počas rokovania predsedu vlády SR s vedcami a odborníkmi na COVID-19 v súvislosti s ďalšími krokmi a opatreniami, ktoré pomôžu zlepšiť epidemiologickú situáciu na Slovensku.

ako hovorí, zamerať sa okamžite treba na niekoľko opatrení, ktoré by mali viesť k zníženiu počtu hospitalizácií s ťažkým priebehom ochorenia COVID-19 v slovenských nemocniciach. Potrebné je podľa neho tiež zaoberať sa ľuďmi s tzv. postcovidovým syndrómom a tiež osobami so psychickými problémami, ktoré môžu rásť aj v súvislosti s pandémiou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite