Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

ONLINE: Čaputová vyzvala Matoviča, aby skončil. Minister školstva Gröhling podáva demisiu

.redakcia .slovensko

Prezidentka Zuzana Čaputová vyhlásila na verejnosti to, čo povedala Matovičovi medzi štyrmi očami: Vyzvala na jeho koniec. Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) podáva demisiu.

ONLINE: Čaputová vyzvala Matoviča, aby skončil. Minister školstva Gröhling podáva demisiu SITA/Branislav Bibel

situáciu v koalícii sledujeme online.

  • všetky koaličné strany odmietajú predčasné voľby,
  • SaS chce odchod Igora Matoviča z postu premiéra. Dali mu čas na rozhodnutie do 24. marca,
  • Sulík a Kolíková podali demisiu, nasledovať ich môžu ďalší ministri,
  • hnutie OĽaNO stojí za premiérom Matovičom.

9:38 SAS: Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) podáva demisiu.

Všetky informácie z predošlého dňa si môžete prečítať nižšie.

18:42 OĽaNO: Berie na vedomie vyjadrenie prezidentky,chce čo najskoršie ukončenie krízy.

16:55 ČAPUTOVÁ: Prezidentka Zuzana Čaputová vyhlásila na verejnosti to, čo povedala Matovičovi medzi štyrmi očami: Vyzvala na jeho koniec. VIAC TU.

16:10 ČAPUTOVÁ: Prezidentka Zuzana Čaputová prijala demisiu ministerky spravodlivosti Kolíkovej. Poverila dočasným riadením rezortu spravodlivosti Remišovú.

16:00 NAĎ: Všetci to berieme tak, že premiérom bude Heger, nikto to nespochybnil. VIAC TU.

14:30 KOLÍKOVÁ: Ministerka Kolíková podáva demisiu, môžu ju nasledovať ďalší členovia vlády. VIAC TU.

14:15 NAĎ: Koalícia by mohla krízu vyriešiť do konca tohto týždňa. V dnešnej relácii televízie Markíza Na telo plus to povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Podľa jeho slov je totiž potrebné vyriešiť ďalšie pôsobenie Igora Matoviča (OĽaNO) vo vláde či iné otázky.

„Každý koaličný partner má nejaké požiadavky. Dajme preto ešte priestor diskusiám. Je totiž dôležité dobre sa dohodnúť, ako sa dohodnúť narýchlo a potom to znova nebude platiť,” uviedol Naď.

13:05 ZA ĽUDÍ:  „Z vlády odchádza ministerka Kolíková,“ uviedla Remišová s tým, že ide o Kolíkovej osobné rozhodnutie. Remišová sa s ním nestotožňuje. Šéfka Za ľudí a vicepremiérka zároveň pripustila svoju vlastnú demisiu. "Keď uvidíme, že rokovania nikam nevedú, čo sa, dúfam, nestane, oznámim svoje rozhodnutie tak, ako to dnes oznamuje ministerka Kolíková," doplnila Remišová. Kolíková je pripravená sa na ministerstvo spravodlivosti vrátiť. 

13:00 ZA ĽUDÍ: Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková podáva demisiu:

12:39: KOLLÁR: Predseda strany Sme rodina Boris Kollár pohrozil odchodom: Nedovolím ďalej naťahovať krízu, ak to neskončí, tak odchádzame. VIAC TU.

12:00 Sulík: Ak Matovič ostane pôsobiť ako člen vlády, SaS chce naďalej tri ministerské funkcie. VIAC TU.

10:30 SULÍK: Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala v utorok demisiu vicepremiéra a ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Rezort bude dočasne viesť minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Ten po demisii Milana Krajniaka (Sme rodina) dočasne šéfuje aj ministerstvu práce, sociálnych vecí a rodiny.

9:50 PARLAMENT: Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) prerušil v úvode piateho dňa 25. chôdzu. Pokračovať by mala o týždeň v utorok, teda 30. marca. Budúci týždeň by podľa jeho slov mali postupovať v zmysle schváleného programu. 

9:00 ČAPUTOVÁ: Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme demisiu podpredsedu vlády SR a ministra hospodárstva SR Richarda Sulíka a vedením rezortu dočasne poverí iného člena vlády SR.

Všetky správy o vládnej kríze z predošlých dní nižšie.

19:21 KOLLÁR: Otázka prerozdelenia postov vo vláde aj možná zmena koaličnej zmluvy je medzi OĽANO a SaS. V súvislosti s koaličnou krízou to pre TASR uviedol predseda Národnej rady (NR) SR a hnutia Sme rodina Boris Kollár. Dodal, že premiér Igor Matovič (OĽANO) v nedeľu (21. 3.) oznámil svoje podmienky. „Je na SaS a Za ľudí, či ich prijmú,“ poznamenal.

18:19 MATOVIČ: Premiér a predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič pozve v najbližších dňoch šéfa strany Sloboda a Solidarita (SaS) a odchádzajúceho ministra hospodárstva Richarda Sulíka na rokovanie o ďalšom vývoji pri rekonštrukcii vlády. V tlačovej správe to v reakcii na odstúpenie Sulíka z ministerského postu uviedlo OĽaNO. Zároveň konštatuje, že Sulíkovu demisiu berie na vedomie.

17:58 OĽaNO: Hnutie OĽANO berie na vedomie demisiu ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), vníma aj pondelkové stanovisko strany Za ľudí. Premiér Igor Matovič (OĽANO) v najbližších dňoch pozve Sulíka na rokovanie o ďalšom vývoji pri rekonštrukcii vlády. Informoval o tom hovorca OĽANO Matúš Bystriansky.

17:10 ZA ĽUDÍ: Juraj Šeliga (za ľudí) je ochotný odísť z funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR. Viac sa dočítate TU.

 

16:27 ZA ĽUDÍ:  Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) plánuje rozhodnutie o svojej budúcnosti na pozícii šéfky rezortu oznámiť v utorok (23. 3.). „Ja som všetky rozhodnutia urobila, zajtra ich budem komunikovať,“ povedala po rokovaní predsedníctva strany Za ľudí.

„Podľa mňa by bola veľká škoda, aby táto štvorkoalícia skončila svoju prácu,“ zdôraznila Kolíková. K vládnej kríze a budúcnosti Za ľudí v štvorkoalícii dá podľa jej slov strana jasné stanovisko.

16:16 PREZIDENTKA: Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme demisiu ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) v utorok (23. 3.) dopoludnia. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

15:20 REMIŠOVÁ: Reakcia Veroniky Remišovej.

15:18 SULÍK: „Za SaS sme týmto splnili jeho (Matovičove, pozn. TASR) osobné personálne požiadavky, ktoré sa týkajú vlády a môže dôjsť k jej rekonštrukcii, ako to požadujeme už vyše týždňa,“ povedal Sulík. Premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽANO) podľa jeho slov už nič nebráni podať demisiu.

SaS trvá na odchode premiéra, inak odídu z vlády aj ich ostatní ministri. Odmietajú zmenu počtu ministerstiev. Deklarujú ochotu naďalej rokovať. Viac sa dočítate TU.

15:05 SULÍK: Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) končí vo svojej funkcii. Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii s tým, že už informoval aj prezidentku Zuzanu Čaputovú a v utorok 23. marca sa má s ňou stretnúť.

15:05 ZA ĽUDÍ: Predsedníctvo strany Za ľudí stojí za ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou a podpredsedom parlamentu Jurajom Šeligom (obaja Za ľudí).

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite