Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dostal prvú vakcínu a o týždeň sa nakazil covidom. Koľko čakať a ako postupovať pri druhej dávke?

.tomáš Zemko .slovensko

Prvú dávku vakcíny od Pfizer/BioNtech dostal Peter na začiatku februára. Približne o týždeň sa nakazil covidom. Po relatívne miernom priebehu sa z choroby vystrábil a mal v pláne sa zaočkovať aj druhou dávkou. Tu však narazil na komplikácie.

Dostal prvú vakcínu a o týždeň sa nakazil covidom. Koľko čakať a ako postupovať pri druhej dávke? SITA/AP Photo/Mark Thiessen

keď si chcel následne overiť, ako postupovať pri objednaní sa na druhú dávku, zavolal na korona linku v gescii ministerstva zdravotníctva. Zhodou okolností sa to dialo v čase (začiatkom marca), keď prebiehal na registrovací proces očkovania veľká nápor a štátny web pod správou Národného centra zdravotníckych informácií skolaboval. Minister Marek Krajčí následne vyvodil zodpovednosť a odvolal šéfa NCZI.

Zrejme v týchto dňoch, kedy Peter potreboval informácie od kompetentných, bola preťažená aj infolinka. Práve preto sa mu nepodarilo niekoľko dní aj pri opakovanom vyvolávaní spojiť s nijakým operátorom. Keď sa mu to podarilo, muž na druhej strane linky sa predstavil ako vojak, ktorý vypomáha s informovaním. Petrovi oznámil, že má kontaktovať svojho všeobecného lekára, ten mu následne oznámil postup, ako ďalej.

maratón telefonátov

Tak sa obrátil na všeobecnú lekárku. Lekárka mu ale povedala, že ona nemá žiadne informácie a vie iba to, čo „sa dočíta na internete“. A čo teraz, povzdychol si Peter. Príbeh pokračoval ďalej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite