Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koaličná kríza naďalej pokračuje. Remišová vyzvala Matoviča a Sulíka, aby odišli z vlády

.tamara Antolová .redakcia .slovensko

Strana SaS svoje stanovisko zverejní v pondelok.

Koaličná kríza naďalej pokračuje. Remišová vyzvala Matoviča a Sulíka, aby odišli z vlády SITA/Alexandra Čunderlíková

situáciu v koalícii sledujeme online.

  • napätie v koalícii je už dlhšie, otvorenú krízu však spustili okolnosti nákupu neregistrovanej vakcíny Sputnik V,
  • pre situáciu v koalícii sa ju rozhodli opustiť dvaja poslanci Za ľudí, a to Tomáš Valášek a Miroslav Kollár,
  • všetky koaličné strany odmietajú predčasné voľby,
  • situáciu v koalícii skomplikoval zásah NAKA a zadržanie nominanta Sme rodina Pčolinského,
  • Marek Krajčí (OĽaNO) skončil ako minister zdravotníctva,
  • rezort zdravotníctva dočasne povedie minister financií Eduard Heger,
  • Remišová vyzvala Matoviča a Sulíka, aby odišli z vlády,
  • Strana SaS svoje stanovisko zverejní v pondelok. (15. 3.).

21:30 OĽANO: Rozpory sa zatiaľ odstrániť nepodarilo, sme proti predčasným voľbám, reaguje OĽANO na koaličnú krízu. VIAC TU.

13:45 REMIŠOVÁ: Veronika Remišová v tlačovej správe vyzvala Matoviča a Sulíka, aby odišli z vlády. VIAC TU.

13:37 SAS: Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyjadrenia vicepremiérky komentovať nebude. „Ako sme avizovali, ku všetkému zaujmeme postoj v pondelok na tlačovej besede," informoval agentúru SITA hovorca SaS Ondrej Šprlák. 

12:07 LEŠČÁKOVÁ: Dnes večer sa zíde predsedníctvo Za ľudí, ktoré bude rozhodovať o ďalšom postupe, povedala Viera Leščáková (Za ľudí).

12:00 KRAJNIAK: Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) si myslí, že riešením súčasnej vládnej krízy je buď dohoda medzi premiérom Igorom Matovičom (OĽANO) a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS), alebo budú potrebné predčasné voľby.

Sme rodina zaujme stanovisko ku koaličnej kríze po vyhlásení SaS, ktoré bude v pondelok. Povedal to Milan Krajniak v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Zároveň sa občanom ospravedlnil za to, že musia znášať počas pandémie hádky politikov. 

11:47 NÁZOR: Matovič vraj namiesto demisie chce ísť k medveďom. Píše vo svojom názore Eugen Korda.

11:30 RAŠI: Podpredseda strany Hlas Richard Raši vníma ako riešenie súčasnej situácie rekonštrukciu vlády, ktorá bude podmienená odchodom premiéra z funkcie. Demisiu Mareka Krajčího z postu ministra zdravotníctva nepovažuje Raši za dostatočnú.

11:00 REMIŠOVÁ: Šéfka Za ľudí Veronika Remišová vidí dve možnosti pre riešenie krízy vo vládnej koalícii. Prvou sú predčasné voľby, ktoré by ale podľa nej viedli k dlhotrvajúcemu chaosu. Druhá možnosť je, že premiér Igor Matovič a minister hospodárstva Richard Sulík by mali odísť z vlády. Remišová to uviedla v diskusnej relácii TA3 V politike. Dodala, že konflikt medzi Sulíkom a Matovičom trvá.

SOBOTA, 13. 3. 2021

19:00 MATOVIČ: Igor Matovič prišiel s nápadom, že by sa na určitý čas stiahol do úzadia. Časť svojich kompetencií by prenechal niekomu inému. Vo večerných Televíznych novinách o tom informovala Markíza s tým, že to televízii potvrdilo viacero zdrojov. 

17:03 SULÍK: Predseda SaS Richard Sulík chce počas víkendu rokovať o tom, ako ukončiť koaličnú krízu, ktorú len niekoľko hodín po jej zdanlivom urovnaní Igor Matovič vyvolal opäť. O ďalšom postupe bude rokovať aj strana Za ľudí, ktorej hrozí rozpad a odchod ďalších poslancov. Deň D bude v pondelok. 

PIATOK, 12. 2. 2021

17:03 MATOVIČ: Marek Krajčí (OĽaNO) z postu ministra zdravotníctva neodchádza ako človek, ktorý zlyhal, bol spojený s korupciou či okrádaním chorých. Premiér Igor Matovič (OĽaNO) to povedal po tom, čo Krajčí dnes odovzdal prezidentke SR Zuzane Čaputovej svoju demisiu. Krajčí podľa neho odchádza ako osoba, ktorá každým jedným svojim krokom a rozhodnutím úzkostlivo chránila zdravie a životy ľudí.

16:52 HEGER: Odchod Mareka Krajčího (OĽANO) z pozície ministra zdravotníctva bola jediná podmienka koaličných partnerov Za ľudí a SaS pre pokračovanie koalície. Krajčího demisiou ju považuje OĽANO za splnenú. V piatok to uviedol zastupujúci minister zdravotníctva a zároveň šéf rezortu financií Eduard Heger (OĽANO).

16:24 PREZIDENTKA: Prezidentka si váži ľudský vklad Krajčího a jeho nasadenie pri riadení ministerstva. Dodala však, že vyvodenie politickej zodpovednosti považuje za prirodzenú súčasť mandátu, ktorý získal.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite