Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koaličná kríza: Minister obrany Naď vyhlásil, že by odvolal Sulíka z funkcie

.tasr .sita .redakcia .slovensko

Nemá zmysel naďalej zatvárať oči pred tým, že predseda vlády Igor Matovič zjavne nezvláda pozíciu premiéra. Povedal to v relácii televízii TA3 V politike predseda koaličnej strany Sloboda a Solidarita a minister hospodárstva Richard Sulík s tým, že novým premiérom by mal byť „bezpochyby“ niekto z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti.

Koaličná kríza: Minister obrany Naď vyhlásil, že by odvolal Sulíka z funkcie SITA/Branislav Bibel

situáciu sme sledovali ONLINE:

  • SaS a Za ľudí chcú rekonštrukciu vlády, nie predčasné voľby,
  • Hnutie Sme rodina je podľa svojho šéfa Kollára otvorená rekonštrukcii vlády,
  • Čo si myslia o koaličnej kríze poslanci OĽaNO,
  • Podcast Týždeň s .týždňom o koaličnej kríze

19:02 RADIČOVÁ: Ak sa chce Slovensko dostať z aktuálnej spoločenskej a pandemickej situácie, treba jasne pomenovať problém, ktorý krajina má, vzájomne sa neobviňovať, ale zapracovať na riešeniach a obnoviť dôveru ľudí v protipandemické opatrenia. Myslí si to sociologička a bývalá predsedníčka vlády SR Iveta Radičová. Zdôrazňuje aj jasnú, zrozumiteľnú a slušnú komunikáciu s obyvateľmi. Uviedla to v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

„Keď dnes hovoríme, že sme investovali do riešenia pandémie za minulý rok 4,6 miliardy eur, je to vysoká suma. Ale keď zároveň musíme konštatovať, že to nevedie k pozitívnym výsledkom, tak sa treba dohodnúť, v čom je problém, dohodnúť sa na riešeniach, a hlavne s občanmi komunikovať ako s dospelými ľuďmi a hovoriť jasne, zrozumiteľne a slušne, čo máme robiť,“ povedala Radičová. Vyzvala na ukončenie nezmyselných hádok a konfliktov, keďže poučením z minulosti je, že nikam nevedú.  

16:50 OĽaNO: Hnutie OĽANO má veľký záujem na tom, aby súčasná štvorkoalícia pokračovala, pád vlády dopustiť nechce. Ak plánuje šéf SaS Richard Sulík tiež vo vláde pokračovať, mal by sa za svoje správanie ospravedlniť. V diskusnej relácii televízie Markíza Na telo to uviedol minister obrany Jaroslav Naď.

Ak sa Sulík rozhodne z koalície odísť, hnutie OĽANO to bude rešpektovať. „Máme však veľký záujem pokračovať ako štvorkoalícia,“ uviedol Naď. Aktuálne je podľa neho dôležité, s akým názorom a akými požiadavkami príde hnutie Sme rodina, ktoré čaká zasadnutie predsedníctva v stredu (10. 3.). „Bol by som rád, keby sa situácia už upokojila a sadli sme si za jeden stôl,“ dodal Naď.

14:20 OĽaNO: Bolo by nefér, keby sme v tejto fáze pandémie nového koronavírusu robili akékoľvek výmeny. Myslí si to šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. Dôvod na odchod premiéra Igora Matoviča či ministra zdravotníctva Mareka Krajčího nevidí. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

„Nemyslím si, že by mal premiér v tejto chvíli utekať z boja, takisto minister Krajčí. Sú to dvaja ľudia, ktorí dennodenne pracujú, aby pomohli zabezpečiť čo najviac vakcín.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite