Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Pribudlo 97 nových obetí. Na Slovensku prvýkrát odhalili novú mutáciu koronavírusu

.tamara Antolová .tomáš Zemko .slovensko

Za sobotu pribudlo 1286 pozitívne testovaných a 97 úmrtí. Celkovo sa vykonalo 7 611 PCR testov. Počet hospitalizovaných pacientov s potvrdeným + s podozrením na COVID-19 je 3920.

Koronavírus ONLINE: Pribudlo 97 nových obetí. Na Slovensku prvýkrát odhalili novú mutáciu koronavírusu

situáciu ohľadom koronavírusu sledujeme online.

Základné články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

19:28 ČESKO: Polícia v hlavnom meste ČR Praha zadržala počas nedeľňajších demonštrácií proti koronavirusovým obmedzeniam 17 osôb vrátane poslanca s spoluorganizátora protestného zhromaždenia Lubomíra Volného. Informoval o tom spravodajský portál ČT24. Volného zadržali policajti na Václavskom námestí po tom, čo si opakovane odmietal nasadiť rúško.

17:55 OČKOVANIE: Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR otvára očkovacie kapacity priebežne podľa doručených dodávok vakcín od výrobcov a dostupných kapacít očkovacích centier. Nové termíny na očkovanie sa budú postupne zverejňovať na budúci týždeň od pondelka (8. 3.) do štvrtka (11. 3.). VIAC TU.

16:41 SLOVENSKO: Na Slovensku potvrdili 7 prípadov juhoafrickej mutácie nového koronavírusu. VIAC TU.

„Môžeme potvrdiť, že na Slovensku sa identifikoval juhoafrický variant nového koronavírusu, keď sa tento infekčný variant našiel v siedmich vzorkách,“ priblížila Eliášová. V Bratislave boli identifikovaní traja ľudia. Dvaja muži pricestovali z Ukrajiny, žena sa nakazila na Slovensku. V okrese Stará Ľubovňa vyšla pozitívna vzorka na túto mutáciu vírusu mužovi, ktorý sa vrátil z Nemecka, v okrese Dolný Kubín boli pozitívni muž a žena, ktorí necestovali.

Z Banskobystrického okresu vyšli pozitívne vzorky 23-ročnej žene, ktorá pricestovala zo Zanzibaru. „Všetky protiepidemické a hygienické opatrenia vrátane domácej izolácie boli a sú dodržané,“ zdôraznila Eliášová.

14:20 ASTRA/ZENECA: Slovensko už má 15-tisíc vakcín AstraZeneca ako dar od Francúzov. Takisto sa Francúzsko veľmi aktívne zasadzovalo za to, aby Slovensku bolo schválených 100-tisíc SOS dávok od Pfizer/BioNTech cez Európsku úniu. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bojniciach to oznámil premiér Igor Matovič (OĽaNO). Vakcíny od Pfizeru by podľa neho mali prísť počas najbližšieho týždňa.

Spolu s predsedom vlády na tlačovej konferencii vystúpil aj veľvyslanec Francúzskej republiky na Slovensku Christophe Léonzi. Podľa jeho slov Francúzi venovali vakcíny Slovensku na základe priateľstva medzi krajinami.

13:00 MUTÁCIA: Na Slovensku v piatok 5. marca našli v šiestich vzorkách juhoafrický variant koronavírusu. Denníku N to potvrdil virológ Boris Klempa zo Slovenskej akadémie vied, ktorý vzorky sekvenoval. Ako pripomenul denník, juhoafrický variant je infekčnejší a panujú obavy, že môže unikať imunitnému systému. 

10:50 SLOVENSKO:  Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Trenčianskom kraji (260), nasleduje Prešovský kraj (193), Košický (177), Žilinský (173), Banskobystrický (164), Trnavský (154), Nitriansky (86) a Bratislavský (79).

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite