Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Akú vinu nesie Matovič? Poslanci OĽaNO reagujú na koaličnú krízu: Určite prišiel čas na reflexiu

.tomáš Zemko .slovensko

Koaličná kríza pokračuje už druhý deň. Strany Za ľudí a SaS požadujú rekonštrukciu vlády, nebránia sa ani výmene premiéra Igora Matoviča. Líder OĽaNO zatiaľ o výmene niektorých postov vo vláde vrátane svojho nehovorí.

Akú vinu nesie Matovič? Poslanci OĽaNO reagujú na koaličnú krízu: Určite prišiel čas na reflexiu SITA/Branislav Bibel

poslancov parlamentu v klube OĽaNO sme sa spýtali dve otázky:

  1. Ako hodnotíte koaličnú krízu a správanie koaličných partnerov zo SaS a Za ľudí?
  2. Aký podiel viny nesie premiér Igor Matovič na vypuknutí koaličnej krízy?

 Tomáš Šudík

SITA/BRANISLAV BIBELSITA/Branislav BibelTomáš Šudík1. Mrzí ma, že v čase, kedy by sme mali upokojovať verejnosť a zdôrazňovať opatrenia vlády ktoré platia od včerajšieho dňa, sa musí riešiť koaličná kríza. Nespochybňujem niektoré argumenty stran SaS a Za ľudí, ale rekonštrukcia vlády či riešenie problémov mohlo ešte pár dní počkať. Zubatá, ktorá kosí v nemocniciach však nepočká a je našou povinnosťou, aby sme ľuďom jednoducho a dôrazne upozorňovali na vážnosť situácie a na nové opatrenia. Namiesto toho sú všetky spravodajské weby a relácie zamorené koaličnou krízou, a to ma mrzí.

2. Každý jeden z koaličných lídrov nesie svoju zodpovednosť. Neodvážim sa hodnotiť, kto viac a kto menej. Aj premiér Matovič urobil veľa zbytočných chýb, ktoré zatienili jeho snahu v boji proti covid-19.

Nebudem sa tváriť, že premiér je bezchybný. Každý má svoj podiel viny a je len na koaličných lídrov, aby si svoje spory čo najskôr vyriešili a aby sme pokračovali v práci pre Slovensko.

Ján Krošlák

SITA/Diana Černáková

Koaličná kríza tu evidentne je a zapríčinili ju svojim spôsobom všetci koaliční partneri, teda ich vrcholní predstavitelia, najmä spôsobom vzájomnej komunikácie a spôsobom presadzovania svojich názorov. Teda nedá sa určiť jeden vinník. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite