Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jankovskú po prepustení na slobodu opätovne zadržali, psychicky sa zrútila

.sita .tasr .slovensko

Bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú Najvyšší súd prepustil na slobodu. Opätovne ju však zadržala polícia v súvislosti s kauzou Fatima. Psychicky sa zrútila, tvrdí jej advokát.

Jankovskú po prepustení na slobodu opätovne zadržali, psychicky sa zrútila SITA/Alexandra Čunderlíková

najvyšší súd SR prepustil z väzby na slobodu obvinenú bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú a obvineného bývalého sudcu Krajského súdu Bratislava Richarda Molnára. Informovala o tom televízia Markíza na svojej spravodajskej stránke Tvnoviny.sk.

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) prepustil Moniku Jankovskú z väzby na slobodu 16. februára. V prípade obvineného sudcu Richarda Molnára sudca zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby a, naopak, väzbu predĺžil do 11. júna. Rozhodnutie však nebolo právoplatné. Prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Valéria Simonová voči nemu podala sťažnosť.

Moniku Jankovskú a Richarda Molnára zadržali v marci 2020 v rámci akcie Búrka, ktorá bola zameraná na korupčnú trestnú činnosť sudcov. Odvtedy sú bývalá štátna tajomníčka a sudca stíhaní väzobne. Moniku Jankovskú museli 31. januára tohto roku eskortovať z banskobystrickej väznice do nemocnice. Dôvodom prevozu bolo nadmerné užitie liekov proti úzkosti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite