Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

3. deň koaličnej krízy: Remišová nevie garantovať súdržnosť svojej strany, SaS po rokovaní klubu stojí za Sulíkom

.tasr .sita .redakcia .slovensko

Koaličnú krízu spustil dovoz vakcíny Sputnik V. Matovič si za dovozom vakcíny z Ruska stojí a obviňuje koaličných partnerov zo SaS a Za ľudí z politikárčenia. Sulík a Remišová chcú rekonštrukciu vlády. Rekonštrukcii je otvorený aj Boris Kollár.

3. deň koaličnej krízy: Remišová nevie garantovať súdržnosť svojej strany, SaS po rokovaní klubu stojí za Sulíkom SITA/Jana Birošová

druhý deň koaličnej krízy dal Matovič Sulíkovi a Remišovej ponuku ohľadom Sputnika V. Rusi totiž navrhli, že všetky dodávky ruských vakcín môžeme bez sankcií zrušiť. Premiér podľa SaS opätovne otáča situáciu a vydiera občanov a aj koaličných partnerov. Podľa nich koaličná kríza nie je o vakcíne Sputnik V, ale o spôsobe vládnutia premiéra Matoviča.

Okrem toho prišla aj prvá kritika premiéra z jeho vlastných radov. Poslanec z OĽaNO Ján Krošlák odkázal premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO), že „prišiel čas pozrieť sa do zrkadla“.  

 Situáciu sledujeme ONLINE:

16:00 POCAST: Redakcia .týždňa sa rozprávala o koaličnej kríze.

Celý si ho môžete vypočuť TU.

14:19 PELLEGRINI: Aktuálna kríza vládnej koalície je obyčajné divadlo, ktoré má slúžiť na odvrátenie pozornosti ľudí od zlej situácie na Slovensku. Vyhlásil to expremiér a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Vyzval koalíciu, aby situáciu vyriešila čo najskôr a vrátila sa k riešeniu pandémie. Ak premiér Igor Matovič nedokáže situáciu vo vláde vyriešiť čo najskôr, mal by podľa Pellegriniho podať demisiu a umožniť predčasné voľby. Zároveň informoval, že sa im podarilo vyzbierať už takmer 200-tisíc podpisov. Verí, že kompletné hárky by mohli prezidentke doručiť už v apríli.

13:48 NAĎ: Minister obrany Jaroslav Naď reaguje na slová Veroniky Remišovej v rádiu Expres.

 13:00 ZA ĽUDÍ: Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) podľa predsedníčky Za ľudí Veroniky Remišovej uviedol, že je pripravený vládnuť s menšinovou vládou. V zásade to podľa nej znamená to, že je pripravený vládnuť „s fašistami, lebo si nevie predstaviť, že by ich podporovala strana Smer - Sociálna demokracia (Smer-SD) alebo Hlas - Sociálna demokracia (Hlas-SD). VIAC TU.

12:42 ZA ĽUDÍ: Remišová v rádiu Exprese nevedela dať jasnú odpoveď na otázku, či sa jej strana nerozpadne a či neodídu ďalší poslanci z klubu Za ľudí.  Momentálne sú vo vláde samé hádky a konflikty. Doplnila, že koaliční partneri vedia, aké konkrétne požiadavky strana Za ľudí má. Cez médiá však odkazy neposielajú, pretože si v strane nemyslia, že sa tým dá niečo vyriešiť. Vicepremiérka doplnila, že predčasné voľby by Slovensku poškodili. 

12:40 SAS:  Poslanecký klub strany Sloboda a Solidarita (SaS) stojí za svojim predsedom Richardom Sulíkom. Ako uviedol hovorca strany Ondrej Šprlák, vyplýva to zo záverov dnešného rokovania klubu.

„Stojíme za vedením strany a predsedom Richardom Sulíkom a súhlasíme s potrebou rekonštrukcie vlády. Poslanci za SaS sú pripravení podporiť v parlamente rekonštruovanú vládu, ktorá vzíde zo spoločných rokovaní všetkých štyroch koaličných strán tak, aby získala pohodlnú väčšinu,“ ozrejmila predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová.

12:20 ZA ĽUDÍ: Veronika Remišová hovorí, že ešte k žiadnemu výsledku v koalícii nedospeli. Tvrdí, že sa musia dohodnúť všetci partneri. Zároveň vyhlásila, že vládnutie Matoviča cez Facebook je nemysliteľné.

11:40 ZA ĽUDÍ: Veronika Remišová vystúpi o 12:10 v rádiu Expres v Naživo s Braňom Závodským.

10:35 ZA ĽUDÍ: Juraj Šeliga v piatok doobeda napísal, že „O chvíľu začíname ďalšie rokovania o aktuálnej situácii.“

 8:00 VLÁDA: Koaličná kríza pokračuje aj tretí deň. Čaká sa najmä na zasadnutie predsedníctva Sme rodina. To rozhodne, ako bude strana postupovať  ďalej.

SaS a Za ľudí chcú rekonštrukciu vlády. Premiér Matovič nehovorí o svojom odchode a stojí aj za svojím ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím.

5. marca - PIATOK

22:00 KOLLÁR: Predseda parlamentu a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár pripustil odchod niektorej politickej strany z vládnej koalície. Povedal to v dnešnej diskusnej relácii televízie Joj Na hrane. Na otázku, či táto vláda vydrží celé funkčné obdobie, odpovedal, že musí.

17:08 NAĎ: Špekulovať a výmene premiéra je zbytočné. Fungovať môže aj menšinová vláda, tvrdí minister obrany Jaroslav Naď.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite