Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Situácia na Slovensku sa mierne zhoršila. Krajčí mení očkovaciu stratégiu, zrušia sa výnimky

.tasr .slovensko

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR zmení očkovaciu stratégiu. Po novom sa budú môcť vakcínou od spoločnosti AstraZeneca očkovať aj osoby vo veku od 60 do 70 rokov a očkovacími látkami od spoločností Pfizer a Moderna obyvatelia Slovenska obyvatelia nad 70 rokov. Výnimky očkovania sa zrušia. V utorok to oznámil minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Situácia na Slovensku sa mierne zhoršila. Krajčí mení očkovaciu stratégiu, zrušia sa výnimky

epidemiologická situácia na Slovensku sa mierne zhoršila. Najhoršia situácia je v nemocniciach. Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) v utorok informoval, že stúpol počet hospitalizovaných pacientov na 4042 osôb, zvýšil sa počet osôb na umelej pľúcnej ventilácii.

Reprodukčné číslo nového koronavírusu je na hodnote od 1 do 1,05. Mobilita sa od začiatku roka zvýšila, podľa Krajčího vypovedá o "pandemickej únave". Časť obyvateľov má problém s dodržiavaním opatrení. Počet vakcinovaných sa zvyšuje. Počet čiernych okresov sa od budúceho týždňa zvýši na 30. Stúpajú aj počty výjazdov k pacientom s ochorením COVID-19. Denne na ochorenie COVID-19 zomiera 124 ľudí.

V štvrtom, čiže čiernom stupni sa budú nachádzať od budúceho týždňa okresy Bánovce nad Bebravou, Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Humenné, Ilava, Košice I - IV, Košice-okolie, Martin, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Piešťany, Považská Bystrica, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Ružomberok, Šaľa, Trenčín, Trnava, Turčianske Teplice, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Zvolen.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite