Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Minister zahraničia Korčok sa stretne s najvyššími ústavnými činiteľmi. Sputnik V je nástroj hybridnej vojny

.tasr .slovensko

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS) požiada ešte v utorok o prijatie u troch najvyšších ústavných činiteľov SR. Urobí tak v súvislosti s okolnosťami, za ktorých bola na Slovensko dovezená ruská vakcína Sputnik V, a možným spochybnením zahraničnopolitického smerovania krajiny. Za ruskou vakcínou vidí nástroj hybridnej vojny.

Minister zahraničia Korčok sa stretne s najvyššími ústavnými činiteľmi. Sputnik V je nástroj hybridnej vojny SITA/Alexandra Čunderlíková

šéf slovenskej diplomacie priznal, že spôsob, akým bola dodávka vakcíny realizovaná, i to, ako bola privítaná predsedom vlády, vyvolávajú otázky. "Je potrebné si ich zodpovedať, musím mať jasno v tom, či stále zotrvávame na deklarovanom zahraničnopolitickom smerovaní," povedal na utorkovom tlačovom brífingu. O prípadnej demisii zatiaľ nehovorí.

Korčok novinárom oznámil, že o leteckom transporte sa dozvedel od veľvyslanca SR v Moskve v nedeľu (28. 2.) večer, so samotným nákupom ho však nikto neoboznámil.

aká je cena?

V tejto súvislosti chce preto poznať, aká je cena za dodávku vakcíny.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite