Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Premiér na sumite lídrov EÚ hovoril aj o kritickej epidemickej situácii na Slovensku

.tasr .slovensko

Kritická epidemiologická situácia na Slovensku, zavedenie o COVID-19 certifikátov, sprísnenia na hraniciach či európska obrana boli predmetom videosummitu lídrov členských štátov Európskej únie (EÚ), ktorý sa konal 25. a 26. februára a Slovenskú republiku na ňom zastupoval premiér Igor Matovič (OĽANO). TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Premiér na sumite lídrov EÚ hovoril aj o kritickej epidemickej situácii na Slovensku SITA/Alexandra Čunderlíková

slovenský premiér na summite požiadal ostatné členské štáty o pomoc v podobe zapožičania dávok vakcín alebo vyslania zdravotníckych pracovníkov. Zároveň poďakoval tým krajinám, ktoré už solidaritu Slovenskej republike preukázali.

„Vážna situácia na Slovensku je výsledkom šírenia infekčnejšej britskej mutácie, proti ktorej ani tvrdý lockdown nie je dostatočne efektívny. Nádejou je práve vakcinácia. Musíme preto zefektívniť proces autorizácie nových vakcín prostredníctvom EMA, ako aj urýchliť výrobu a distribúciu bezpečných a účinných vakcín,“ konštatoval Matovič. Víta tiež iniciatívu Európskej komisie na zvýšenie národných kapacít sekvenovania, čo umožní nové mutácie nielen včas identifikovať, ale pomôže aj pri prispôsobení vakcín týmto mutáciám.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite