Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mimo lockdownu sú na Slovensku stále viac ako dva milióny ľudí. Iba v práci sa naďalej stretáva vyše 700-tisíc ľudí

.sita .slovensko

V slovenskom lockdowne zavedenom v januári nie je viac ako 2 milióny ľudí, a to napriek takmer dva mesiace starým upozorneniam inštitútu IstroAnalytica. Inštitút to konštatoval v stredu na základe dostupných údajov zo Štatistického úradu SR s tým, že od januára nenastalo racionálne sprísnenie opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia covid.

Mimo lockdownu sú na Slovensku stále viac ako dva milióny ľudí. Iba v práci sa naďalej stretáva vyše 700-tisíc ľudí SITA/Alexandra Čunderlíková

iba v práci sa naďalej stretáva vyše 700-tisíc ľudí, pričom zamestnanci sa napríklad po príchode na pracovisko spolu prezliekajú v šatniach, využívajú počas dňa spoločné toalety, spoločne sa stravujú a po spoločne odpracovanej zmene následne spolu opäť cestujú domov. Ide o zamestnancov pracujúcich v relevantných priemyselných odvetviach s výnimkou administratívnych pracovníkov.

„Aj naďalej teda pretrváva absurdná situácia, v ktorej je bránené sa stretávať s najbližšou rodinou, ako sú rodičia, deti nechodia do školy a športovci nemôžu trénovať ani na vonkajších plochách, ale zároveň naplno fungujú podniky, v ktorých sa intenzívne stretávajú tisíce ľudí dochádzajúcich denne do práce z desiatok dedín a miest,“ uviedol inštitút stredoeurópskych štúdií IstroAnalytica.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite