Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lekár Visolajský: Vakcíny Sputnik V sa mohli nakúpiť, využili by sa možno neskôr

.tasr .slovensko

Vakcíny Sputnik V sa mohli nakúpiť do skladu, využívať by sa začali až po ich schválení Európskou liekovou agentúrou (EMA). V reakcii na vládou neschválený nákup ruskej vakcíny to uviedol na sociálnej sieti predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský.

Lekár Visolajský: Vakcíny Sputnik V sa mohli nakúpiť, využili by sa možno neskôr SITA/Branislav Bibel

„ak by sme neschválené vakcíny nakúpili do skladu, ihneď po ich schválení Európskou liekovou agentúrou by sme tak na Slovensku mali k dispozícii na očkovanie ďalšiu vakcínu,“ uviedol Visolajský.

Zdôraznil však, že dovtedy, kým nemá vakcína schválenie EMA, by sa nemala bežne podávať na Slovensku. „Jedine v prípade, ak by niekto mal záujem, mohol by podpísať informovaný súhlas, kde by vyhlásil, že si uvedomuje všetky riziká, že si uvedomuje, že daná vakcína neprešla riadnym schvaľovacím procesom jej účinnosti a bezpečnosti, a napriek tomu si žiada, aby mu bola podaná.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite