Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Slovensko má najviac úmrtí na milión obyvateľov na svete

.tamara Antolová .tomáš Bakoš .slovensko

Slovensko má celosvetovo najviac úmrtí na covid-19 na milión obyvateľov za posledných 7 dní. Vyplýva to z údajov stránky Our Word in Data.

Koronavírus ONLINE: Slovensko má najviac úmrtí na milión obyvateľov na svete

situáciu ohľadom koronavírusu sledujeme online.

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie covid-19 potvrdených 276 234 (+2330) prípadov, 255 300 (+0) ľudí sa z choroby vyliečilo, 5 812(+79) na jej následky zomrelo,
  • osem odpovedí na najviac kladené otázky v súvislosti s podaním vakcíny proti covid-19,
  • aké pravidlá platia od pondelka 8. februára,
  • cez víkend sa bude očkovať aj pedagogický personál,
  • na hraniciach bude platiť od stredy (17. február) nový režim.

Základné články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

20:45 SLOVENSKO: Slovensko má celosvetovo najviac úmrtí na covid-19 na milión obyvateľov za posledných 7 dní. Vyplýva to z údajov stránky Our Word in Data.

19:13 SLOVENSKO: Česká vláda v nedeľu vyhovela žiadosti hajtmanov a predĺžila núdzový stav do 28. februára. Informuje o tom spravodajský portál Novinky.cz. Ak by stav núdze nepredĺžila, skončil by sa o polnoci.

17:03 SLOVENSKO: Premiér Igor Matovič: Pracovníkom na COVID oddeleniach vyplatil štát na príplatkoch za január 13 miliónov eur. VIAC TU.

16:45 VB: V Spojenom kráľovstve dostalo prvú dávku vakcíny proti koronavírusu už minimálne 15 miliónov ľudí. Oznámil to minister zodpovedný za vakcináciu Nadhim Zahawi. Ako informuje spravodajský portál BBC, Veľká Británia dosiahla míľnik po tom, čo ministri oznámili, že krajina do pondelka dosiahne vládny sľub, že ponúkne vakcínu každému v prvých štyroch prioritných skupinách.

14:03 SLOVENSKO: Prieskum o očkovaní: Skoro 40 percent ľudí je rozhodnutých dať sa zaočkovať. VIAC TU.

13:00 SLOVENSKO: Nemecko v nedeľu začalo s prísnejšími kontrolami na hraniciach s Českou republikou a rakúskou spolkovou krajinou Tirolsko. Snaží sa tak obmedziť šírenie nových nákazlivejších variantov koronavírusu, ktoré sa vyskytujú v oboch krajinách.

12:53 ČESKO: ČR zaznamenala 5118 nových prípadov, index rizika je opäť na najvyššom stupni.

10:00 SLOVENSKO: Denné štatistiky o vývoji pandémie na Slovensku dnes NCZI reportovať nebude. Údaje za sobotu a nedeľu zverejnia v pondelok. Dôvod je plánová odstávka informačného systému.

9:56 SLOVENSKO: Profesor Róbert Hatala: Všetko, čo by sme mali vedieť o používaní rúšok. Viac vo videu Eugena Kordu.

9:30 SLOVENSKO: Vláda povolila od pondelka 15. februára študentom niektorých zdravotníckych odborov cestu do a z vysokej školy, špecializovaného výučbového zariadenia či účelového zariadenia vysokej školy. Ministri to schválili na online rokovaní v sobotu 13. februára.

9:03 NZ: Na Novom Zélande v nedeľu zaregistrovali nové ohnisko nákazy nového druhu koronavírusu. Pozitívny test na ochorenie COVID-19 mala trojčlenná rodina vrátane ženy, ktorá pracuje pre cateringovú spoločnosť dodávajúcu služby pre medzinárodné lety. Informovala o tom agentúra AFP.

8:30 EÚ: Európska únia zrýchli schvaľovanie vakcín proti ochoreniu COVID-19, ktoré sú prispôsobené na nové varianty koronavírusu. Uviedla to v nedeľu eurokomisárka pre zdravie Stella Kyriakidesová, ktorú citovala agentúra Reuters.

Všetky správy o koronavíruse zo soboty nájdete nižšie.

20:03 POĽSKO: Po čiastočnom uvoľnení opatrení v Poľsku zaplavili turisti Zakopané v Tatrách

17:41 SLOVENSKO: Policajný zbor od pondelka 15. februára zvyšuje kontroly na hraniciach Slovenskej republiky s Maďarskom, Rakúskom, Českom a Poľskom. Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, cieľom je intenzívna kontrola dodržiavania karanténnych opatrení a plnenia podmienok pred vstupom na územie Slovenskej republiky vyplývajúcich z platnej Vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR.

12:11 SLOVENSKO: 

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite