Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Krajčí chce za týždeň zaočkovať 75-tisíc ľudí. Pribudlo vyše 1500 pozitívnych a 64 úmrtí

.tomáš Bakoš .tomáš Zemko .slovensko

Za sobotu pribudlo 1 552​ nových infikovaných prípadov a 64 úmrtí. Vykonalo sa 8282 PCR testov. Z ochorenia sa vyliečilo 3465 ľudí.

Koronavírus ONLINE: Krajčí chce za týždeň zaočkovať 75-tisíc ľudí. Pribudlo vyše 1500 pozitívnych a 64 úmrtí

situáciu ohľadom koronavírusu sledujeme online.

Základné články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

19:45 SLOVENSKO: Riaditeľka Štátneho pedagogického ústavu Miroslava Hapalová v rozhovore pre .týždeň reaguje na chaos a dezinformácie, ktoré sa objavujú pri zajtrajšom otváraní škôl, hovorí aj o bezpečnosti a negatívnych následkoch dlhodobého online vzdelávania na niektoré deti. VIAC TU.

19:12: BRATISLAVA: Starostka mestskej časti Bratislava Staré mesto Zuzana Aufrichtová zdôvodňuje rozhodnutie, prečo ešte teraz neotvoria školy a prečo ich chcú otvoriť neskôr. VIAC TU.

18:31: MAĎARSKO: Maďarské Centrum národného zdravia (NNK) ukončilo preverovanie ruskej vakcíny Sputnik V proti novému druhu koronavírusu a vydalo povolenie na jeho použitie v Maďarsku. VIAC TU.

17:50: BRATISLAVA: O otvorení škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) rozhodnú ich riaditelia najneskôr v pondelok (8. 2.). Pri rozhodovaní zohľadnia výsledky víkendového testovania, záujem rodičov a žiakov i všetky iné okolnosti, ktoré súvisia s výchovno-vzdelávacím procesom. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

13:38 VAKCÍNA: Vakcína od konzorcia AstraZeneca/Oxford nezabráni miernemu a stredne závažnému priebehu, ktorú spôsobuje juhoafrický variant koronavírusu SARS-CoV-2. Vyplýva to zo štúdie, ktorej výsledky získal denník Financial Times. AstraZeneca v štúdii, ktorú chce zverejniť v pondelok, ďalej uvádza, že jej očkovacia látka vážnemu priebehu choroby zabrániť môže. Ani u jedného z 2000 účastníkov štúdie sa totiž neprejavili vážne príznaky. Spoločnosť však vzápätí dodáva, že nemá dostatok údajov, aby toto tvrdenie s istotou potvrdila.

13:18 GALANTA: Vyučovanie na prvom stupni základných škôl a umeleckej školy v Galante bude pokračovať od pondelka (8. 2.) dištančnou formou. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke, dôvodom je aktuálne nepriaznivá pandemická situácia v okrese Galanta.

11:24 ZEMPLÍN: Väčšina miest na Zemplíne necháva od pondelka (8. 2.) školy zatvorené aj napriek ich plánovanému otváraniu. Vzdelávanie bude naďalej prebiehať dištančne. Informujú o tom samosprávy na svojich webových stránkach. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Humennom neodporučil otvorenie škôl v regióne vzhľadom na to, že v okresoch Humenné, Snina a Medzilaborce bol vo zvýšenej miere zastúpený britský variant nového koronavírusu.

11:20: SLOVENSKO: Najviac pozitívne testovaných PCR testami bolo v Trnavskom kraji (348), nasleduje Košický kraj (318), Trenčiansky (216), Banskobystrický (178), Prešovský (176), Nitriansky (129), Bratislavský (116) a Žilinský (71). 

10:32 GRAF - Počet aktuálne chorých stále klesá.

10:21 TRNAVA: Priebežné výsledky testovania v okresných mestách regiónu Trnava, ktorý aktuálne patrí k najpostihnutejším, nepriniesli oproti uplynulému týždňu výraznejšie zlepšenie. V sobotu (6. 2.) mali v Hlohovci zistených 1,28 percenta pozitívnych testov, v Trnave 0,99 percenta a v Piešťanoch 1,63 percenta. Informujú o tom samosprávy na stránkach na sociálnych sieťach.

10:18 GRAF - Počet zaočkovaných.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite