Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vláda rozhodla na vrchole pandémie o zmenách: Návrat detí do škôl či povinná práca z domu (+ zoznam)

.redakcia .tasr .slovensko

V koalícii našli zhodu v tom, že prioritou je vzdelávanie. Deti tak budú opäť chodiť do školy. Tieto zmeny sú súčasťou vylepšeného COVID automatu. Vláda na vrchole pandémie (počty hospitalizovaných s covidom sú na rekordných číslach) rozhodla o nových zmenách, ktorými sa treba riadiť od budúceho týždňa.

Vláda rozhodla na vrchole pandémie o zmenách: Návrat detí do škôl či povinná práca z domu (+ zoznam) SITA/Branislav Bibel

súhrn zmien od pondelka (8. februára):

  • žiaci sa vracajú späť do škôl. Pôjde o škôlkarov, žiakov prvého stupňa a študentov posledných ročníkov stredných škôl,
  • zákaz vychádzania ostáva v platnosti. Test bude treba aj do prírody,
  • práca z domu bude povinná, ak to podmienky práce umožňujú,
  • najprísnejšia čierna fáza automatu potrvá dlhšie, ako určovali pôvodné pravidlá,
  • v čiernej a bordovej fáze treba rátať s pravidelným testovaním,
  • karanténa sa predlžuje na 14 dní.

koaliční partneri našli zhodu. Rozhodli sa, že prioritou pre nich bude vzdelávanie a od pondelka tak pôjdu niektorí žiaci späť do škôl. V nepriaznivej epidemiologickej situácii však tento krok nebude zadarmo. 

Vláda sa preto rozhodla sprísniť opatrenia. „Rozhodli sme sa, že sprísnime kritériá na čiernu zónu, ktorá momentálne je v automate,“ povedal na tlačovej konferencii minister zdravotníctva Marek Krajčí. Podľa neho s takýmito sprísnenými opatreniami dokážu pustiť deti do škôl. „Slovensko tak bude pravdepodobne ešte pár týždňov v čiernej zóne, ale deti budú môcť ísť do škôl,“ vyhlásil Krajčí.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite